18.7 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldkarácsony gergelylakóparkMAGYARORSZÁGmocsárosdűlőszalamandra-völgytermészetvédelmi terület

Karácsony szerint a Szalamandra-völgyet kell megvédeni, nem a Mocsárosdűlőt

Védett területté fogjuk nyilvánítani Szalamandra-völgyet, a Budaliget és Solymár közötti utolsó, még be nem épített keskeny erdőt!

– így kezdődik a főpolgármester vasárnapi Facebook-bejegyzése.

Amint arról többször beszámoltunk, politikai vita keveredett az elmúlt időszakban abból, hogy a fővárosban ellenzékben lévő Fidesz szerint a Mocsárosdűlőn – a III. kerület Rómaifürdő „feletti” részén – egy jelenlegi zöldterületen a Karácsony Gergely-féle városvezetés támogat egy nagyszabású lakópark-fejlesztést. A főpolgármester ezzel szemben azzal érvel, hogy éppen az ő kezdeményezésére szűkítették a Mocsárosdűlő beépíthetőségének a mértékét.

Ennek a vitának részeként ma Karácsony egy másik zöldterületnek a védelméről tett közzé egy posztot.

Van ma Budapesten olyan zöld, erdős rész, amely beépíthető. Ez a fideszes propagandamédia állításával ellentétben nem a Mocsárosdűlő, ahol egyedülálló módon 650 ezer négyzetméterrel csökkentettük a terület beépíthetőségét, és éppen dolgozunk egy 1,5 milliárdos EU-s támogatáson, amelyet a terület természetvédelemre költhetnénk. Tehát, nem a Mocsárosdűlő, hanem a II. kerületi Szalamandra-völgy néz szembe a beépítés veszélyével, egy 70 éves bükkerdő tele védett állattal.

Karácsony-szerint ezt a hírt a „fideszes propagandamédiában” hiába is keresnénk, mivel állítása szerint ezt a területet az Orbán-kormány „játszotta át Tiborcz István üzlettársának, az akkori fideszes önkormányzat pedig semmit nem tett azért, hogy a terület beépíthetőségét kizárja.”

Ellentétben a fideszes politikusokkal, akik maximum szavazatszerzés miatt öntik le magukat néha egy kis halványzölddel, mi komolyan gondoljuk a természetvédelmet, és nem csak beszélünk róla, ezért a december 15-i a fővárosi közgyűlésen, Őrsi Gergely, a II. kerület jelenlegi polgármesterének javaslatára a Szalamandra-völgyet helyi jelentőségű védett természeti területté fogjuk nyilvánítani

– zárja a bejegyzést Karácsony, aki a poszthoz Tüttő Kata főpolgármester-helyettes (minden bizonnyal a helyszínen készült) fotóit töltötte fel, amelyeken egy szalamandra látható.

The post Karácsony szerint a Szalamandra-völgyet kell megvédeni, nem a Mocsárosdűlőt first appeared on 24.hu.

Related posts

Késelésben megsérült az Arsenal kölcsönadott focistája is

MOCOHU

Singh Viki szerint ciki, amikor valaki úgy néz ki, mintha szanaszét lenne töltve és műtve

MOCOHU

70 ezer embert evakuálnak Herszonból

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This