19.2 C
Budapest
May 1, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
KultúraMAGYARORSZÁGrátóti zoltánrektorszfe

Csak Rátóti Zoltán adott be pályázatot az SZFE rektori posztjára

A Színház- és Filmművészeti Egyetem rektori pozíciójára kiírt pályázatra a megadott határidőig egy pályázó adta be jelentkezését Rátóti Zoltán személyében – írja a szinhaz.online.

A portál szerint az Egyetem Szenátusa nemsokára meghallgatja a pályázót, értékeli a pályamunkáját és javaslatot tesz a fenntartó Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriuma felé, mely testület 2022. január 18-ig hozza meg döntését. Utóbbi testületnek Rátóti maga is tagja, akárcsak Vidnyánszky Attila, a kuratórium elnöke, Lajos Tamás, a közpénzes pályázatokon jól teljesítő producer és a MOL két felsővezetője.

A Magyar Nemzetnek korábban kinevezett tanárként nyilatkozott Rátóti Zoltán:

A színészmesterséget fogjuk oktatni. Ez azért különleges, mert noha különböző évfolyamokon, de mindketten Horvai István és Kapás Dezső osztályába jártunk az akkori főiskolán. A felkérés után egyeztettük mindazokat az élményeket, tapasztalatokat, tananyagokat, amelyeket Horvaiék nekünk tanítottak vagy velünk csináltattak. Elemeztük, hogyan oktattak bennünket, mert a Horvai–Kapás páros pedagógiai szellemét szeretnénk továbbvinni. Ezt a szándékot erősíti Méhes László tanártársunk, a leendő zenés mesterség oktatója, aki osztálytársam volt.

Rátóti Zoltán pedig azt üzente Alföldi Róbertnek:

Mielőtt meghívnálak egy baráti kávéra, hogy ne a nyilvánosság előtt üzengessünk egymásnak, szeretném leszögezni, hogy pontosan tudom, hogy »miben vagyok benne« –, hogy mit vállaltam. A kuratóriumi tagsággal vállaltam, hogy a SZFE – te is jól tudod – egyoldalú képzésében a nemzeti, keresztény értékrend is helyet kapjon. Azt is hidd el nekem, hogy a kuratórium egyetlen tagját sem vezérli sértettség vagy bosszúvágy.

The post Csak Rátóti Zoltán adott be pályázatot az SZFE rektori posztjára first appeared on 24.hu.

Related posts

Újabb kiváló lehetőség olcsó Office és Windows vásárlására a tavaszi akciók keretében

MOCOHU

„Változtass meg mindent, hogy a végén semmi ne változzon” – ez történt a szakképzéssel

MOCOHU

Bíróság elé állhat az ismert kutyasuttogó – egyre többen támadják a tévés ebtrénert

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This