16 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁGNagyvilágoroszországrecep tayyin erdoganukrajnavolodimir zelenszij

Törökország határozottan ellenez minden, Ukrajna területi egységét célzó döntést

Recep Tayyip Erdogan török elnök kedden telefonon leszögezte Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek, hogy Törökország ellenez bármely döntést, amely Ukrajna területi egységét célozza – jelentette a Reuters brit hírügynökség kedden. Mindez azután történt, hogy Moszkva bejelentette: elismeri két kelet-ukrajnai szakadár terület függetlenségét.

A török elnöki hivatal közleménye szerint Erdogan az ukrán elnökkel folytatott telefonbeszélgetés során megismételte, hogy Törökország elfogadhatatlannak tartja a Kreml döntését, és azt javasolta, “minden lehetséges diplomáciai eszközt vessenek be a nemzetközi térfélen” a válság megoldása érdekében.

Vlagyimir Putyin orosz elnök lépése nyomán az Egyesült Államok és az Európai Unió Oroszországgal szembeni lehetséges büntetőintézkedéseket jelentett be és továbbiakat fontolgat. fontolgat. Törökország, amely a Fekete-tenger felségvizein határos Ukrajnával és Oroszországgal is, elméletben ellenzi a szankciókat.

A hétfő óta szenegáli látogatáson tartózkodó török államfő Dakarban újságíróknak nyilatkozva is kitért az ukrán helyzetre. “Elfogadhatatlannak” minősítette a két délkelet-ukrajnai “népköztársaság” orosz elismerését. “Ezt a döntést mi elfogadhatatlannak tartjuk. Felszólítjuk az érintett feleket, hogy tegyenek tanúbizonyságot jószándékukról és tartsák magukat a nemzetközi joghoz” – fogalmazott Recep Tayyip Erdogan.

The post Törökország határozottan ellenez minden, Ukrajna területi egységét célzó döntést first appeared on 24.hu.

Related posts

Ennek a törvény módosításnak nem fognak örülni az ügyeskedő cégek

MOCOHU

Görögország nem akar az EU bejáratává válni az afgán menekültek előtt

MOCOHU

Muszlim nőket kínáltak “eladásra” egy indiai alkalmazáson

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This