26.2 C
Budapest
April 29, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Élet-StílusMAGYARORSZÁGptytotec proktis

Egyszerű kérdések, fontos válaszok az aranyérbetegségről (x)

Mitől lehet aranyerünk?

Bár öröklött hajlam is állhat a háttérben, az aranyér kialakulását gyakran a helytelen életmódunknak köszönhetjük. Erről a betegségről senki sem szeret beszélni, sőt sokan egyenesen cikinek tartják, elvégre a hátsó felünket érinti. Pedig az népesség 50 százaléka általában 30 éves korára megtapasztalja az aranyér kellemetlen tüneteit, amit gyakran szorulás miatti nehéz székelés előz meg.

Az aranyér egy visszérköteg a végbélben, amely a széklet tartásában, ürítésében játszik szerepet. Ha nincs vele semmi probléma, tudomást sem szerzünk a létezéséről, ám az erőlködéstől ezek az erek kitágulhatnak és begyulladhatnak, ami fájdalommal, sőt vérzéssel is járhat.

Csak az idősebbeknek lehet aranyere?

Nem! Az aranyér olyan népbetegség, amely a fiatalabbakat, még a kisgyerekeket is érintheti. A felnőtt lakosság háromnegyede pedig előbb vagy utóbb megtapasztalja az aranyér kellemetlen tüneteit. Mégis, viszonylag keveset beszélünk róla, mert az alsó fertályon jelentkezik, ezért sokan szégyellik, hogy aranyerük van.

Milyen tünetei vannak az aranyérnek?

Jelentkezhet viszketés a végbéltájon, esetleg belső görcs, idegentestérzés a végbélben, illetve kitüremkedés ugyanott, valamint kifejezett fájdalom székeléskor. Észrevehetünk véres csíkot a vécépapíron.

Gyerekeknél mitől alakulhat ki az aranyér?

A rostban szegény táplálkozástól vagy a székelési problémáktól. Óvodáskorú gyerekeknél előfordulhat, hogy nem akarnak a többiek előtt kakilni a vécén, ezért inkább visszatartják a székletüket, amely idővel szoruláshoz és az aranyér kialakulásához vezethet.

Ha sokat ülök, aranyerem lesz?

Nem mindenkinek lesz aranyere attól, hogy sokat ül, de tény, hogy a kevés mozgás és az ülőmunka hajlamosíthat az aranyérre. A hajlam örökölhető, amit tovább fokozhat a mozgásszegény életmód, az egészségtelen, rostban szegény táplálkozás, valamint a túlsúlyosság.

Mindenképp műteni kell az aranyeret?

Az aranyérnek több stádiuma ismert. Ha a betegséget időben felfedezzük, úgy a kezdeti tüneteket életmódváltással, különböző házi praktikákkal és patikaszerekkel otthon is tudjuk kezelni. Ha azonban elhanyagoljuk az aranyeret, és emiatt a tünetek súlyosbodnak, akkor orvosi segítségre, sőt akár műtétre is szükség lehet.

Mi az, ami segíthet?

Hatékony segítséget nyújthat a Proktis-M kúp és Proktis-M plus kenőcs: ez a termékcsalád telitalálat aranyér ellen. Természetes eredetű összetevői, a hialuronsav és a gyógynövények enyhítik a tüneteket, csökkentik a gyulladást és segítik a szövetregenerációt. Nem kell orvossal felíratni, recept nélkül kapható a gyógyszertárban. Jó, ha mindig tartunk otthon a házi patikánkban Proktis-M készítményt, mert így amint megjelennek az első tünetek, hatékonyan léphetünk fel ellenük.

Phytotec

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

The post Egyszerű kérdések, fontos válaszok az aranyérbetegségről (x) first appeared on 24.hu.

Related posts

Ha Matthew McConaughey csak egy elszállt suttyó, akkor nagyon jól titkolja

MOCOHU

Evangélikus egyház: Dobrev Klára nem mondott igazat az egyházi iskolákról

MOCOHU

Matolcsy György elégedetlen a gazdasági hadviseléssel

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This