14.1 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
kijevMAGYARORSZÁGmoszkvaNagyvilágorosz-ukrán háborúpercről-percrevlagyimir putyinvolodimir zelenszkij

CNN: A szankciók hetek alatt tönkre tehetik az orosz légiközlekedést

Néhány hét alatt tönkre mehet az orosz polgári repülés. A CNN elemzése szerint az csak kisebb probléma, hogy az orosz légitársaságokat elzárták a világ nagy részétől, az iparágnak hamarosan sokkal keményebb kihívásokkal kell majd szembesülnie.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió által bevezetett szankciók azt jelentik, hogy a világ két legnagyobb repülőgépgyártója, a Boeing és az Airbus nem szállít pótalkatrészeket és karbantartási támogatást sem nyújt az orosz gépekre. Ugyanez igaz a sugárhajtóművek gyártóira is. Az légitársaságok így heteken belül kifogyhatnak a szükséges alkatrészekből. A másik lehetőség, hogy az ajánlott cserék, javítások nélkül repülhetnek félretéve a biztonsági szempontokat.

Oroszország legnagyobb légitársaságát, az Aeroflotot elvágták a Sabre-től , amely a számítástechnikai gerincet biztosította a cégnek. Az orosz flotta közel 900 kereskedelmi repülőgépének mintegy 80 százalékát birtokló repülőgép-lízingcégeket pedig arra utasították, hogy március végéig vegyék vissza a gépeket. A Cirium légiforgalmi elemző cég adatai szerint ezeknek a bérelt repülőgépeknek a bejelentett értéke 13,3 milliárd dollár, bár a valós piaci érték jelenleg ennek a töredéke.

Egy éven belül Oroszországban megszűnik mindenféle életképes légitársaság

– mondta Richard Aboulafia, az AeroDynamic Advisory ügyvezető igazgatója a CNN-nek. Szerinte az orosz légiközlekedési ágazat hamarosan valahol a szigorúan szankcionált iráni és észak-koreai cégek között találhatja magát.

The post CNN: A szankciók hetek alatt tönkre tehetik az orosz légiközlekedést first appeared on 24.hu.

Related posts

Dübörögnek az utánpótlás-bajnokságok, a járvány a versenysportot még nem állította meg

MOCOHU

Hogyan szeressünk egy introvertált embert?

MOCOHU

A neheztelés eltűnhet a külön alvással

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This