20.1 C
Budapest
May 6, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Élet-StílusMAGYARORSZÁGptytotec proktis

Rossz szokások, amelyek aranyér kialakulásához vezethetnek (x)

Az aranyeresség népbetegség lett, élete során négyből három ember kortól és nemtől függetlenül legalább egyszer megtapasztalja a betegség kellemetlen tüneteit.

Az aranyér a végbélnyílás nyálkahártyája alatt elhelyezkedő vénás fonat, az aranyeres csomók pedig a végbél és a végbélnyílás falában keletkező vénatágulatok, amelyek begyulladhatnak, vérezhetnek, megnagyobbodhatnak, és ilyenkor fájdalmassá is válnak. Az aranyér kialakulásában genetikai adottságok is szerepet játszhatnak, ám egészséges életmóddal sokat tehetünk azért, hogy megelőzzük a kellemetlen betegség kialakulását.

  1. A túlsúly és az aranyér kialakulása összefügg, ezért is kell odafigyelnünk a helyes táplálkozásra. Ám nem elég csupán kevesebb kalóriát fogyasztanunk, az is nagyon fontos, hogy rostban gazdag élelmiszerek kerüljenek a tányérunkra. A rostok ugyanis elősegítik a normál bélműködést, így kevésbé alakulhat ki székrekedés, amely az aranyér előszobájának számít.
  2. Rohanó világunkban nem mindig egyszerű megoldanunk a rendszeres étkezést, és a rengeteg teendőnk miatt napközben még inni is gyakran elfelejtünk. Pedig a megfelelő folyadékbevitelre ugyancsak ügyelnünk kellene, hiszen a nagyobb mennyiségű folyadék megkönnyíti az emésztést és a bélmozgást, illetve lágyítja is a székletet.
  3. A mozgás jót tesz az egészségünknek, ám ha el akarjuk kerülni az aranyérbetegséget, akkor túl nehéz súlyok emelgetésével ne terheljük a szervezetünket. Bizonyos mozgásformák esetében fokozódik a hasűri nyomás, ez pedig elősegítheti az aranyér kialakulását. Az is előfordulhat, hogy nem az edzőteremben, hanem csupán a munkánk miatt vagy az otthoni lakberendezés során emelgetünk olyan nagy súlyokat, amelyek miatt kialakulhat a kellemetlen aranyeresség.
  4. A rossz vécézési szokások is okozhatnak aranyeret. A vécén ülve ne erőlködjünk, helyezzünk inkább egy sámlit a lábunk alá, mert ebben a guggoláshoz közeli pozitúrában könnyebb lehet a székletürítés. Lehetőleg mindig azonnal menjünk ki a vécére, amint az ingert érezzük, ne tartogassuk tehát a székletet. De az is fontos, hogy ne üldögéljünk túl hosszú ideig a vécén.
  5. A modern világban sokan végzünk ülőmunkát, például a számítógép előtt ücsörgünk egész nap, vagy autóban utazunk valahová. Csakhogy a túl sok ülőmunka is hozzájárulhat az aranyeres tünetek megjelenéséhez, mint ahogy a mozgásszegény életmód eleve fokozza az aranyeresség kialakulásának kockázatát.

Segíthet a Proktis-M

Ha tudjuk, hogy öröklött hajlamunk van az aranyérre, vagy az életmódváltás ellenére is jelentkeznek a betegség kellemetlen tünetei, hasznos segítségünkre lehet a Proktis-M kúp és Proktis-M plus kenőcs. A természetes összetevők, a hialuronsav és a gyógynövények enyhítik a tüneteket, csökkentik a gyulladást és segítik a szövetregenerációt. Nem kell orvossal felíratni, recept nélkül kapható a gyógyszertárban. Jó, ha mindig tartunk otthon a házi patikánkban Proktis- M készítményt, mert így amint megjelennek az első tünetek, hatékonyan léphetünk fel ellenük.

Phytotec

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

 

The post Rossz szokások, amelyek aranyér kialakulásához vezethetnek (x) first appeared on 24.hu.

Related posts

Négy kiló drogot találtak egy férfi debreceni albérletében

MOCOHU

Negyven éve élnek köztünk afgán menekültek, kell-e félnünk tőlük?

MOCOHU

“A kishitűség démona meggyötört” – exkluzív interjú Lengyel Ferenccel

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This