19.6 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
dartsMAGYARORSZÁGSport

Májusban jön az ország első darts bulija (X)

Aki látott már élőben nagyszabású dartsversenyt, lelkendezve mesél annak semmihez sem hasonlító hangulatáról.  A májusi Hungarian Darts Show különlegességéről ráadásul a sportág világsztárjai és hazai hírességek is gondoskodnak.

A professzionális darts versenyek történetében első ízben tavaly szeptemberben jutott reflektorfény Magyarországnak, amikor Budapest volt a Professional Darts Corporation (PDC) European Tour sorozatának egyik állomása. A magyar közönség 2022. május 17-én ismét testközelből láthatja a sportág legnagyobb alakjait, akik az ország első nagyszabású darts show-ján megmutatják, miért is rajonganak milliók a dartsért szerte a világon.

Gerwyn Price, a 2021-es PDC EUROPEAN TOUR HUNGARIAN DARTS TROPHY győztese is ott lesz a Hungarian Darts Show-n (kép forrása: Vörös Nándor és Darts Event Kft.)

A darts ma már sokkal több mint egy kocsmai játék, hivatalos sportággá nőtte ki magát meghatározott szabályrendszerrel, versenyekkel. A dartsban sok sporttal ellentétben nem az a cél, hogy a legtöbb pontot dobjuk ki: a „leg” 501 pontról indul, a dobott értéket pedig mindig kivonjuk a megmaradt összegből. Aki először éri el a 0 pontot úgy, hogy az utolsó dobás dupla szektort talál, megnyerte a „leg”-et. A végső győzelem azé lesz, aki a versenyszabályzatban meghatározott számú „leg”-et, majd szettet megnyeri. Az eredményes darts játékhoz tehát nemcsak pontos célzás szükséges, de a matektudás sem árt!

A profi megmérettetéseket olyan egyedi hangulat jellemzi a verseny helyszínén, amely miatt kitűnik más sportok közül. Általában igazi buli hangulat uralkodik a nézőtéren: sokan jelmezben buzdítják kedvencüket, mások a családjukkal együtt, táblákat feltartva szurkolnak a 3 nyílból kidobható maximális 180 pontért, vagy az álom kilencnyilasért, azaz, hogy 9 nyílból dobja ki a játékos az 501 pontot. A darts meccsek hangulatát fokozza az is, hogy a legnagyobb darts játékosok igazi rocksztárnak számítanak a rajongók körében. Mindegyiküknek van beceneve, és saját bevonuló zenével lépnek a színpadra.

A leglelkesebb rajongók sokszor jelmezt is öltenek magukra (kép forrása: Vörös Nándor és Darts Event Kft.)
Mindenki álma a 180 pontos kör, ha összejön az egész nézőtér ünnepel (kép forrása: Vörös Nándor és Darts Event Kft.)

Fergeteges buli várható a Hungarian Darts Show-n is, amit mi sem garantál jobban, hogy a hangulatfelelős DJ Dominique lesz. A show valódi csemege lesz a szurkolóknak, hiszen a sportág jelenlegi és közelmúltbeli világsztárjai látogatnak el Budapestre. A tábla elé áll a darts élő legendája, a 16-szoros világbajnok Phil „The Power” Taylor; a 2021-ben világbajnoki címet szerző Gerwyn „The Iceman” Price, az ötszörös vb-aranyérmes Raymond van Barneveld; a háromszoros világbajnok Michael van Gerwen; a többszörös világbajnoki elődöntős Wayne Mardle; és a Darts Királynőjeként emlegetett Fallon Sherrock. Az eseményen a darts nagyágyúi nem csak egymással mérik össze a tudásukat, de hazánk dartsszerető sportolóival, hírességeivel párba állva is összecsapnak.

Az ország első nagyszabású darts show-ját a Darst Event Kft. hozza el a dartsszerető közönségnek.

A Hungarian Darts Show főtámogatója az MVM és a Tippmix.

További információ és jegyvásárlás: https://www.dartsevent.com/

The post Májusban jön az ország első darts bulija (X) first appeared on 24.hu.

Related posts

Vasárnap kifehéredhet a táj, utána enyhülés jön

MOCOHU

Ritka kincsre bukkantak egy skóciai ház fiókjában

MOCOHU

Az IBM szerint fokozatosan bocsátják el az embereket a váci gyárukból

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This