23.5 C
Budapest
April 30, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
kézilabdakézilabda eb-selejtezőmagyar női kézilabda válogatottMAGYARORSZÁGnői kézilabda válogatottportugál kézilabda válogatottSport

Nagyon elverte a portugálokat, ott van az Eb-n a női kéziválogatott

A magyar női kézilabda-válogatott kijutott a novemberi Európa-bajnokságra, mivel csütörtökön 30-18-ra győzött Portugália vendégeként a selejtezősorozat ötödik fordulójában, ezzel behozhatatlanná vált az előnye a tabellán.

A magyar keretből Kovacsics Anikó, Bíró Blanka, Szemerey Zsófia, Kljuber Katrin, Csapó Kyra, Faluvégi Dorottya, Helembai Fanny és Fodor Csenge hiányzott, Szöllősi-Zácsik Szandra pedig nem lépett pályára.

A portugálok egyszer vezettek az egész mérkőzésen, a nyolcadik percben 3-2-nél, azt követően viszont Janurik Kinga védéseire alapozva hatékony támadójátékkal elléptek a vendégek, és a meccs negyedénél már 8-4-es előnyben voltak. Némileg hullámzó volt a magyarok játéka, bár a védekezés remekül működött, a támadások néha akadoztak, ennek ellenére magabiztosan, 14-9-re vezetett a csapat a szünetben.

A második félidőben is kiegyensúlyozottan kézilabdáztak a vendégek, a portugál csapatban nem volt átütőerő a felzárkózáshoz, ráadásul nem is céloztak pontosan. Bár létszámfölényes támadójátékkal is próbálkoztak, az üresen hagyott kaput kihasználva a magyar együttes labdaszerzések után tíz gólra növelte a különbséget (13-23). A játék képe a hajrában sem változott, így a magyarok a vártnál is simábban győztek.

Kuczora Csenge hét, Kovács Anett öt góllal, Janurik Kinga 14 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A két csapat ötödik egymás elleni mérkőzésén az ötödik magyar siker született.

A magyar együttes vasárnap 14.45-től Győrben a pont nélkül álló szlovákok ellen zárja a selejtezősorozatot, annak a meccsnek a csoportelsőség lesz a tétje a házigazdák számára.

„Nem vagyok maximálisan elégedett, mert a védekezésünk nem működött megfelelően“ – nyilatkozta az M4 Sporton Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány. Hozzátette, nagyon fásultak voltak a játékosai, de nem tudja, miért. Megjegyezte, a mostani négynél sokkal több könnyű gólt szoktak lőni lerohanásból. Meglátása szerint mindezek ellenére sok minden sikerült a csapatnak, amit terveztek, a létszámfölényes támadójáték például teszett az edzőnek. Golovin hangsúlyozta, nagyon örül Janurik védéseinek, a kapus sokat segített a csapatnak, hogy győzelemmel zárja a meccset.

Az Eb-n 16 csapat szerepel majd, a három házigazda mellett a címvédő Norvégia is tagja már a mezőnynek. Az észak-macedóniai mérkőzéseket Szkopjéban, a montenegrói találkozókat Podgoricában, a szlovéniai meccseket Ljubljana mellett Celjében játsszák majd.

Ez lesz a 15. női Európa-bajnokság. A magyar válogatott minden alkalommal ott volt a mezőnyben, legjobb eredménye a 2000-es aranyérem, a legrosszabb pedig a 2016-os 12. helyezés.

A november 4. és 20. között sorra kerülő Eb csoportsorsolását egy hét múlva tartják Ljubljanában. A magyarok biztosan a szlovén fővárosban, az A csoportban szerepelnek majd.

eredmény, 5. forduló, 5. csoport:

Portugália – Magyarország 18-30 (9-14)
lövések/gólok: 42/18, illetve 40/30
gólok hétméteresből: 4/2, illetve 6/6
kiállítások: 4, illetve 8 perc

 

Magyarország: Janurik – Lukács 3, Háfra 3, Bordás, Hornyák 2, Vámos, Schatzl 3. cserék: Planéta 3, Kuczora 7, Tóvizi, Márton 1, Kácsor 1, Kovács A. 5, Pál 2, Szikora. szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir.

 

A selejtezőcsoport állása:
1. (és továbbjutott) Magyarország 8 pont (152-127), 2. (és továbbjutott) Spanyolország 8 (142-128), 3. Portugália 4, 4. Szlovákia 0

The post Nagyon elverte a portugálokat, ott van az Eb-n a női kéziválogatott first appeared on 24.hu.

Related posts

Úgy néz ki, Gwen Stefani megházasodott

MOCOHU

Két sztár is kiesett az Álarcos énekes első adásában, ahol Fluor és Szabó Zsófi flörtjéé volt a főszerep

MOCOHU

Gőzszivárgás volt a rosztovi atomerőmű kettes blokkjában

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This