15.4 C
Budapest
April 30, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
élőfinnországMAGYARORSZÁGNagyvilágnatopercről-percreputyinsvédországukrán-orosz háborúzelenszkij

Az Európai Hírügynökségek Szövetsége felfüggesztette az orosz TASZSZ tagságát

Felfüggesztették a TASZSZ orosz hírügynökség tagságát az Európai Hírügynökségek Szövetségében (EANA), a vezetőség pénteken közzétett indoklása szerint azért, mert „megsértette a szövetség alapelveit”. Clemens Pig, a szervezet vezetője újságíróknak elmondta, hogy Szarajevóban rendezett konferenciájukon a szövetség tagjai nagy többséggel szavazták meg a határozatot.

A szervezet öttagú igazgatói tanácsa – amelyben a többi között Fabrice Fries, az AFP francia hírügynökség vezetője is tag – február 27-én fogalmazta meg a felfüggesztésre irányuló indítványt, az Ukrajna elleni, február 24-én indult orosz támadás után három nappal pedig a szövetség azt vetette Moszkva szemére, hogy az orosz kormány által újonnan elfogadott jogszabályok súlyosan korlátozzák a sajtószabadságot.

A most elfogadott határozat értelmében a TASZSZ képviselői nem vehetnek részt a szervezet egyetlen tanácskozásán és megszűnik minden hivatalos kapcsolat az orosz hírügynökség és az EANA között. Alexandru Ion Giboi, a szövetség főtitkára közölte: a felfüggesztés határozatlan időre szól, és a szövetségbe történő visszatérés feltételei „rendkívül nehezek” lesznek. (MTI)

The post Az Európai Hírügynökségek Szövetsége felfüggesztette az orosz TASZSZ tagságát first appeared on 24.hu.

Related posts

15 éves fiú tűnt el Józsefvárosban, orvosi segítségre szorulhat

MOCOHU

Nőgyűlölő perverzek miatt mondott le az olimpiáról Kapás Boglárka egyik fő riválisa

MOCOHU

Magasabb fokozatba kapcsolna az építőipar

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This