14.4 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
hokihoki vbhoki vb 2023iihfjégkorongMAGYARORSZÁGmjszSport

A magyar szövetség az új kormányba kapaszkodik, hogy hokivébét rendezhessen

Ahogyan arról beszámoltunk, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) a szlovénokkal közösen pályázott a 2023-as hokivébé rendezésére, de nem kapott kormánygaranciát. Emiatt a nemzetközi szövetség (IIHF) azt közölte, visszaléptek a pályázók.

Kapcsolódó
Visszalépett a hokivébé rendezésétől Magyarország

Már csak egy pályázat van versenyben.

Új fejlemény azonban, hogy Szabó Tünde helyett a hírek szerint Schmidt Ádám felel majd a sportért a jövőben, de több személyi változásra is sor kerülhet. Ezt kihasználva szeretne csütörtökre garanciát nyerni a kormánytól az MJSZ.

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodunk. Lobbizunk, hogy a kedden felállt magyar kormány adjon garanciát az IIHF-nek a 2023-as vb-pályázathoz. Ennek beadási határideje csütörtök, de bízunk benne, hogy a nemzetközi szövetség kitolja ezt az időpontot legkésőbb a pénteki döntésig

– mondta Fodor Ádám, az MJSZ kommunikációs vezetője.

Az IIHF tulajdonképpen korlátlan pénzügyi garanciát kér a kormányoktól, hogy támogassa az esemény megrendezését, az MJSZ ezen túl pedig 2,6 milliárd forintot kér a kormánytól a rendezési költségek előfinanszírozására, de ezt az összeget visszafizeti majd. A magyar és a vele pályázó szlovén szövetség is határozottan jelezte: az elmúlt évtizedekben minden elitvilágbajnokság megrendezése nyereséges volt.

Az IIHF pénteken jelöli ki a helyszínt, miután április 26-án úgy döntött: az ukrajnai háború miatt elveszi a rendezési jogot Szentpétervártól.

The post A magyar szövetség az új kormányba kapaszkodik, hogy hokivébét rendezhessen first appeared on 24.hu.

Related posts

Fordulatra készül Lengyelország, a kormány engedhet az EU nyomásának

MOCOHU

Meghalt egy győri férfi, amikor rakodó rámpának szorította egy tolató teherautó

MOCOHU

Delhusa Gjon is aranykalászos gazdának fog tanulni

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This