16.6 C
Budapest
April 28, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
kós hubertMAGYARORSZÁGSportúszásvizes vbvizes vb 2022

Vb-siker nélkül visszamenne a bugyborékoló kiscsoportosokhoz a magyar úszóedző

Attól a naptól kezdve, hogy Kós Hubert kijelentette, hogy olimpiai bajnok szeretne lenni, a lehető legmagasabbra állította a mércét maga előtt. A merész előrejelzést nem sikerült igazolnia a tavaly májusi budapesti Európa-bajnokságon, ahol 200 vegyesen az ötödik helyen végzett, de a saját junior világrekordját megdöntötte. Azzal az 1:56.99 perces időeredményével Tokióban, az első olimpiáján újra ötödik lehetett volna, ehelyett a kevésbé jól hangzó 20. helyen zárt.

Kapcsolódó
Egerszegi Krisztina: A férfisport az férfisport, a női sport pedig a nőké

Az ötszörös olimpia bajnok úszó szerint el kell végre hinni, hogy Magyarország képes megrendezni egy nyári olimpiát.

Némi vigaszt jelenthetett számára, hogy az év végi rövidpályás Európa-bajnokságon begyűjtenie egy bronzérmet 400 vegyesen.

A június 18-án kezdődő világbajnokság – a hazai pálya előnyével – új esélyt ad a 19 éves Kósnak, aki 200 vegyesen dobogós helyen végezne.

Hubi eltökélt, én pedig bizakodó vagyok, mert kifejezetten jól sikerült a felkészülése

– nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak edzője, Magyarovits Zoltán.

„Ha a versenyzőm a döntőbe jut a vébén, és ott a világ legjobbjaival csatázhat, ráadásul övé lesz az egyik érem, egymás nyakába fogunk borulni, és talán még könny is fut a szemünkbe. Egy ilyen siker megerősítené a lelkünket, és begyógyítaná végleg a sebeket. Ha csak a döntőbe jutással büszkélkedhetünk, még arra is azt mondhatjuk, hogy jó úton haladunk, nem kell irányt változtatni. A harmadik eshetőségről a legnehezebb beszélni, de arról sem hallgathatok. Amennyiben megismétlődik Tokió, és szomorúságomra lemaradna a döntőről, csak arra juthatok, hogy valami félrement, valamit rosszul csináltam.

Ennek pedig még az is lehet a következménye, hogy mehetek vissza a kismedencében bugyborékoló kiscsoportosokhoz, és kezdhetek újra építkezni.

Hozzátette, ezzel az eshetőséggel foglalkozik a legkevesebbet, mert szerint a bronznál értékesebb érem is benne van a kalapban.

Kós Hubert 200 és 400 vegyesen áll rajthoz, és hozhatja annak a 4-5 éremnek az egyikét, amelynek megszerzését a magyar válogatottnál alapvető céljaként jelöltek meg.

The post Vb-siker nélkül visszamenne a bugyborékoló kiscsoportosokhoz a magyar úszóedző first appeared on 24.hu.

Related posts

Meghosszabbították a hőségriadót

MOCOHU

Óriási összeget vár idén az EU-tól a kormány

MOCOHU

Kihaltnak hitt galápagosi óriásteknősre bukkantak

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This