16 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Élet-StílusMAGYARORSZÁGphytotec protktis

3 fontos tipp az aranyérmentes nyaralásért

A vakáció veszélyei

A nyári időszak, a vakáció számos veszély forrása lehet.

  • A kánikulában folyamatosan izzadunk, ami az altestet is érinti, az izzadság pedig a végbélnyílás környékén erősen irritálhatja a bőrt.
  • Ha az étkezésről van szó, a vakáción általában hajlamosak vagyunk elengedni magunkat, és a kelleténél több és egészségtelenebb ételt fogyasztani.
  • Habár a nyaralás a pihenés ideje, ilyenkor se feledkezzünk meg a testmozgásról. A mozgásszegény életmód nem tesz jót az emésztésnek, ezért gyakori oka az aranyér kialakulásának.

A felhőtlen nyaralás érdekében jó odafigyelni a megelőzésre, illetve arra, hogy a már meglévő aranyér tüneteit ne súlyosbítsuk. Összeszedtük azokat a jótanácsokat, amelyek segítenek megelőzni az aranyér kiújulását vagy kialakulását.

Ezekre érdemes figyelnünk:

  1. Jól szellőző ruhák. Viseljünk jól szellőző, pamut fehérneműt és lenge, kényelmes öltözéket. Kerüljük a testhez simuló, szoros és műszálas ruhákat. Ezek ugyanis fokozhatják az izzadással járó kellemetlenségek kialakulását.
  2. Rostokban gazdag étrend. A helytelen táplálkozásnak komoly szerepe van az aranyér tüneteinek kialakulásában. Nyaraláskor hajlamosak vagyunk az evés terén túlzásokba esni, és ez nem igazán szerencsés! Az aranyér kiújulásától megvédhet bennünket a rostban gazdag ételek fogyasztása. A székrekedés és a hasmenés is kiválthatja az aranyér tüneteit. Ha tehetjük, reggelire együnk müzlit zabkorpával vagy zabbal, de a lenmag is hasznos lehet a székrekedés ellen. Napközben pedig fogyasszunk magas rosttartalmú gyümölcsöket, például áfonyát, ananászt, epret, málnát, barackot vagy szőlőt.
  3. Ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére. Normál körülmények között naponta 2-3 liter víz elfogyasztása az ideális, de nyáron általában ennél többre van szükségünk.
  4. Sportoljunk a nyaralás alatt is. Az aranyér gyakran összefügg a mozgásszegény életmóddal, ez a betegség ugyanis nem csak az erőlködéstől alakulhat ki. Gyakrabban jön elő azoknál, akik egész nap ücsörögnek vagy fekszenek és keveset mozognak. Válasszunk könnyű sportot: egy kis séta, kocogás vagy strandröplabda segíthet az aranyér megelőzésében.

Vigyünk magunkkal Proktist

A bőröndbe a ruhák és a tisztálkodási szerek mellé pakoljunk be gyógyszereket is. Ha hajlamosak vagyunk az aranyérbetegségre, érdemes a nyaralásra mind a Proktis-M végbélkúpot, mind a Proktis-M Plus kenőcsöt magunkkal vinni. Az összetevőik, a hialuronsav és a gyógynövények enyhítik az aranyér tüneteit: csillapítják a fájdalmat és elősegítik a szöveti regenerációt. Érdemes a két kiszerelést kombinálva használni.

Phytotec

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

 

The post 3 fontos tipp az aranyérmentes nyaralásért first appeared on 24.hu.

Related posts

Nem minden papír, ami annak látszik (x)

MOCOHU

Polgár Tünde egyetlen esetben vállalna meztelen fotózást

MOCOHU

Rekordszámú lakást ad át idén a Cordia(x)

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This