18.7 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
filmKultúraMAGYARORSZÁGmoziszia életem

A macsó férfiből lehet jó apa, még ha kell is hozzá némi fantasy

Végre jön valami vidám, szívmelengető ebben az amúgy nem túl derűs nyárban. Na de tényleg, legyünk pozitívak és optimisták. Semmiképp se olyanok, mint Keserű Barna, a Szia, Életem! ihlethiányos fantasy írója, amikor volt csaja beállít hozzá közös kisfiukkal, Samuval, akit a mogorva agglegény akkor lát először. Gyereket kaptam, life! – mondhatná, azonban nem ezt mondja, mert nem örül neki kicsit sem. Nincs mese, apásodni kell és ez nem megy könnyen. Bonyodalmak, autós üldözés, párducnő, zsémbes szomszéd, befizetetlen csekkek és egy haladéktalanul megírandó könyv adják fel neki egymás után a leckét.

A Szia, Életem! augusztus 25-én érkezik. Íme öt ok, amiért érdemes megnézni a nyár csupaszív vígjátékát.

Thuróczy Szabolcs és Pásztor-Várady Mór a Szia Életem! egyik jelenetében: a gyerek szökni próbál. Fotó: Gordon Eszter

1.      Ha társaságban felmerül a kérdés, hogy hol teremnek a zseniális gyerekszínészek, akkor érdemes lesz a Szia, Életem! felé orientálni a kérdezőt. Pásztor-Várady Mór a film felfedezettje, 200 jelentkező közül választották ki Samu szerepére. Bár korábban nem állt kamerák előtt, a legkisebb megilletődöttség nélkül vette fel a ritmust a színészekkel és hengerelt le mindenkit természetes játékával.

2.      Ez a film életszagú, mint egy tornazsákban felejtett parizeres szendvics. Nem véletlenül. Vékes Csaba, a film forgatókönyvírója és társrendezője a saját apaságának emlékezetes pillanatait, történéseit is beledolgozta a vicces fordulatokkal teli történetbe. Imádnivaló gyerekszájak, és más, emlékezetes dumák minden szereplőtől.

Kovács Patrícia, mint cserbenhagyott szerető és Pásztor-Várady Mór. Patrícia nincs feldobva. Fotó: Gordon Eszter

3.      Ez a film kicsit más, mint a többi. A Szia Életem! abban is különbözik a hasonló tematikájú filmektől, hogy a cselekményt fantasy elemekkel fűszerezték. Van itt minden: tündér, gonosz zsoldos, jólelkű vadász, farkasember kölyök és sok más különleges figura. Őket a fantasy író apa és gazdag képzelettel megáldott kisfia találja ki és keveri izgalmas kalandokba.

4.      A vígjátékhoz jó komikus és sok humor kell. Aki szállítják: Thuróczy Szabolcs, Kovács Patrícia, Mucsi Zoltán, Elek Ferenc, Scherer Péter, Tasnádi Bence, Pálmai Anna, Sárközi-Nagy Ilona, Básti Juli és Vékes Csaba lazán lökik a vérbő poénokat, az első perctől az utolsóig.

Tasnádi Bence, Thuróczy Szabolcs és Mucsi Zoltán. Fotó: Gordon Eszter

5.      A vígjáték úgynevezett könnyű műfaj, csak nehéz jól csinálni. Itt sikerült, köszönhetően a felkészült csapatnak a kamerák mögött. A Szia Életem! rendezője a Brazilokat is jegyző Rohonyi Gábor volt. A társrendezői és forgatókönyvírói feladatokat a Hetedik alabárdost vászonra vivő Vékes Csaba látta el. A képi világért a Kincsem operatőre, Szatmári Péter felelt. A produceri gárdát pedig a Liza, a rókatündért elkészítő Major István, a BÚÉK-kal sikert arató Geszti Péter és Ditz Edit, valamint a karrierjét a Szuperapu című kisfilmmel megalapozó Roskó Péter alkotta.

Major István, Ditz Edit és Geszti Péter producerek, Rohonyi Gábor rendező és Pásztor-Várady Mór, a film gyerek főszereplője. Fotó: Gordon Eszter

The post A macsó férfiből lehet jó apa, még ha kell is hozzá némi fantasy first appeared on 24.hu.

Related posts

Világszenzáció a kézilabda-BL négyes döntőjében

MOCOHU

Cser-Palkovics nem hagyja, hogy lerázza a Belügyminisztérium

MOCOHU

A kínai elnöknek nem maradt ideje Ferenc pápára

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This