19.9 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
élő hírfolyamháborúMAGYARORSZÁGNagyvilágorosz-ukrán háborúoroszországukrajna

Újabb 400 millió dollárral segíti az USA az ukrajnai fegyverkezést

Az Egyesült Államok pénteken újabb 400 millió dollár értékű katonai támogatást jelentett be Ukrajna számára. Ennek keretében T-72-es harckocsik és a HAWK légvédelmi rendszerekhez használható rakéták felújítására kerülhet sor.

Az amerikai védelmi minisztérium szóvivője, Sabrina Singh újságíróknak elmondta, hogy az Egyesült Államok fizetné negyvenöt darab, Csehországból származó T-72 harckocsi felújítását, és a finanszírozásba belefér néhány rakéta felújítása is a HAWK légvédelmi rendszerekhez.

A Pentagon szóvivője szerint mindezeken túl 1100 Phoenix Ghost robbanó drón és 40 páncélozott folyami csónak vásárlására is sor került.

A régi T72-es tankokat a magántulajdonban lévő cseh CSG újítaná fel, és ettől egyenértékűekké válnának a jóval korszerűbb T-72 AVENGER-rekkel, amelyek sokkal jobb védelmi rendszerrekkel, éjjellátó és kommunikációs eszközökkel rendelkeznek, mint a szovjet időkből származó társaik.

Tomas Kopecny cseh védelmi miniszter-helyettes a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy összesen kilencven harckocsit modernizálnak, ezek harmadik féltől és magánkészletekből származnak. Az USA ebből 45 darabot, vagyis a flotta felét fizetné.

The post Újabb 400 millió dollárral segíti az USA az ukrajnai fegyverkezést first appeared on 24.hu.

Related posts

Elhunyt Várhelyi András, az FKGP egykori országgyűlési képviselője

MOCOHU

Elvették Sebastian Vetteltől a Magyar Nagydíjon szerzett második helyét

MOCOHU

A nap legfontosabb hírei – 2023. 04. 22.

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This