23 C
Budapest
April 30, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
atvBelföldkárász róbertközmédiaMAGYARORSZÁGmegafon

Nem tervezi az MTVA Kárász Róbert foglalkoztatását

Helyreigazítás

A Blikk arról írt, hogy igazgatói pozícióban az MTVÁ-nál folytatja pályafutását Kárász Róbert. A hírt a Média1 is megerősítette, lapunk e cikkekből szemlét készített, s az érintetteket, így az MTVÁ-t, illetve Kárász Róbertet is kereste. A hírt szemlénk megjelenéséig a felek egyike sem cáfolta, így lapunk a Blikkre és a Média1-re hivatkozva megírta az információt. Ám a szöveg mejelenése után az MTVA tudatta: valótlan információ, hogy Kárász Róbert az MTVÁ-nál folytatja pályafutását. Mint írják: „Ezzel szemben a valóság az, hogy az MTVA semmilyen formában nem tervezi Kárász Róbert alkalmazását.”

Az ATV után a közmédiánál kap fontos pozíciót Kárász Róbert – írja a Blikk.

Mint az ismeretes, Kárász azután tűnt el végleg az ATV képernyőjéről, hogy a műsorvezetőt meghazudtolta a csatorna Baranyi-ügyben. Kárász ezt mondta a már korábban bejelentett távozásáról: “A televíziós politikai műsor és az alapítvánnyal együttjáró egyeztetés, az néha adott olyan helyzetet és szituációt, amit nehezen tudtunk megértettetni, elfogadtatni egymással úgy, hogy a munkaadónak is van egy szempontja, amit én tiszteletben tartok, és van egy civil szervezetnek is szempontja, aminek én vagyok az elnöke. Az ötletadója, mondhatom: a motorja. (…) És ezek a feloldhatatlan helyzetek, ha nem is gyakran, de néha-néha előkerültek.”

Kárász nem tért ki konkrétumokra, hogy pontosan mely helyzetek voltak ezek, de akár ezek közül is kikerülhettek ilyenek:

  • tavasszal abból lett hír, hogy egy fideszes vezetésű önkormányzat bízta meg az ATV-s műsorvezető alapítványát egy több száz milliós munkával,
  • idén a 444.hu írta meg, hogy Kárász együtt pózolt a Megafon rendezvényén a kormányoldal ismert propagandistáival,
  • az is emlékezetes, hogy Kárász pár éve úgy kezdte el védeni az ATV műsorában a kormány egészségpolitikáját, hogy épp akkoriban kapott alapítványa milliókat az Emmitől.

Kerestük ma Kárász Róbertet, hogy megtudjuk, valóban a közmédiához igazol, de nem reagált. Kerestük az MTVA-t, de a közmédia sem válaszolt érdeklődésünkre.

A Media1-nek nyilatkozó névtelenséget kérő forrás megerősítette a hírt, hozzátéve, hogy az ATV néhány hete távozó műsorvezetője egészen pontosan kreatívigazgatói feladatkört kapott, méghozzá 2022. december 1-jétől. Kárász Róbertet telefonon elérte a Telex, amely végül SMS-t írt, majd miután ez megtörtént, Kárász azt válaszolta, hogy köszöni a megkeresést, nem nyilatkozik.

Kárász Róbert egyébként a kilencvenes években volt a Magyar Rádió és a Magyar Televízió szerkesztő-műsorvezetője, majd az RTL Klub riportere, 2008-tól pedig a TV2 Mokka műsorvezetője lett. Az ATV-hez 2017-ben igazolt, és egészen november közepéig a reggeli műsor egyik arca volt.

Többször írtunk Kárász zavaros alapítványi ügyeiről is. Kárász idén jogerősen pert vesztett a 24.hu munkatársával szemben, aki azt írta meg korábban, hogy pénzt tolt saját cégébe jótékonysági projektjén keresztül Kárász.

Kapcsolódó
Jótékonykodásból megrendelés: Kárász Róbert alapítványa saját cégébe is tolt a csellengő gyerekekért kapott közpénzből

Hallgatott róla, de MNB-s dokumentum bizonyítja, hogy az ATV-s műsorvezető megtalálta a módját annak, hogyan profitáljon az eltűnt gyerekek miatt kapott állami támogatásból.

The post Nem tervezi az MTVA Kárász Róbert foglalkoztatását first appeared on 24.hu.

Related posts

Kendall Jenner meztelenül mászik kötelet egy reklámfotón

MOCOHU

Gerendai: A vendéglátósok felélték minden tartalékukat, kilátástalan helyzetben vannak

MOCOHU

Aszteroida-eltérítő misszióba kezd a NASA

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This