23.3 C
Budapest
May 6, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
férfi kézilabda bajnokok ligájaférfi kézilabda blkézilabdamagdeburgMAGYARORSZÁGSporttelekom veszprém

Egy 1-6-os sorozat okozta a veszprémi kézisek végzetét

Nikola Portner bravúros védéseinek köszönhetően jobban kezdett a német bajnoki címvédő (4-1), és bár a Veszprém többször is visszazárkózott egygólos hátrányra, a 19. percben már néggyel vezetett a Magdeburg.

A kapuscsere hatására 11-10-re feljött a vendégcsapat, majd a németek egy ideig rendkívül hatékonyan lőttek, de aztán Rodrigo Corrales védéseire alapozva megint felzárkózott a Magyar Kupa-címvédő, amely mindössze egygólos hátrányban volt a szünetben, írta az MTI.

19-19 után a remek védekezését és lehengerlő ellentámadásait kihasználva egy 6-1-es sorozat után már 25-20-as előnyben volt a Magdeburg.

Erre ismét időkéréssel reagált Momir Ilic veszprémi vezetőedző, majd csapatát – a kapus lecserélésével – létszámfölényes támadójátékra állította át. A 47. percben Dragan Pechmalbec piros lapot kapott, és ez is hozzájárult, hogy már az utolsó tíz percet megelőzően eldőlt a mérkőzés. A vendégek egyszer sem vezettek az egész meccsen.

Andreas Nilsson, Manuel Strlek és Rasmus Lauge öt-öt gólt lőtt, Rodrigo Corrales hat védést mutatott be veszprémi oldalon. A hazaiaknál a mezőny legjobbjának megválasztott Kay Smits, valamint Philipp Weber kilenc-kilenc alkalommal talált be, Nikola Portner 14 lövést védett.

Az ugyancsak német THW Kiel legyőzésével a Szeged biztosította helyét a nyolcaddöntőben, és egyre biztosabbnak tűnik, hogy a Veszprémnek is pályára kell lépnie a rájátszás első fordulójában, mert nem jut egyenesen a negyeddöntőbe.

Kézilabda, férfi BL, A csoport, 12. forduló

SC Magdeburg (német) – Telekom Veszprém 32-25 (16-15)

Kapcsolódó
Nagyot fordított a Szeged, otthon győzte le a Kielt a kézi BL-ben

A német csapat ismét vesztesen távozott a Pick Arénából.

The post Egy 1-6-os sorozat okozta a veszprémi kézisek végzetét first appeared on 24.hu.

Related posts

Lényegesen kisebb a nagyon várt uniós pályázatok keretösszege

MOCOHU

Felborult egy pár autója, miközben „a kapcsolatukat erősítették”, rendőrök mentették ki őket

MOCOHU

Ausztria szigorít Csehország és Szlovákia felé

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This