19.6 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
alekszej navalnijbörtönMAGYARORSZÁGNagyvilágterrorizmusvádirat

Navalnij megkapta a 3828 oldalas vádiratát, de mint tiltott tárgyat rögtön el is vették tőle

Hát, Alekszej, most aztán tényleg nagy bajban vagy, biztos sok bűnt követtél el

– osztotta meg pénteken a fogságból önmagának címzett gondolatait Alekszej Navalnij ellenzéki aktivista, Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legismertebb és legkövetkezetesebb kritikusa. A Twitteren megosztott posztjában arról írt, hogy kézhez kapta az orosz legfőbb ügyészség által írt, 3828 oldalas vádiratát azokról a bűncselekményekről, amelyeket állítólag már a börtönben töltött ideje alatt követtett el.

Bár a kötetek mérete és mennyisége egyértelműen azt mutatja, hogy fondorlatos és kitartó bűnöző vagyok, mégsem fogom megtudni, hogy pontosan mivel vádolnak

– folytatta.

Állítása szerint a vádiratot ugyanis rögtön elkobozta tőle a büntetőkolónia vezetősége, mondván, hogy tiltott tárgy. Navalnij ezek után felsorolta a büntetőtáborban megengedett tárgyak listáját. Ezen szerepel:

  •  egy darab bögre
  • és egy darab könyv.

Navalnij jelenleg tizenegy éves összbüntetését tölti csalásért és a bíróság megsértéséért, és azt mondta, hogy további harminc év börtönbüntetésre számít terrorizmus vádja miatt. A tárgyalása – mint írta – május 31-én fog elkezdődni.

Az ellenzéki aktivistáról legutóbb április közepén érkezett hír, amikor ügyvédje szerint mentőt hívtak hozzá akut gyomorfájdalmak miatt. Navalnij nem kapott diagnózist, de felmerült a gyanú, hogy kis dózisokban mérgezték. Akkor a negyvenhat éves férfi tizenöt nap alatt tizennyolc kilót fogyott.

The post Navalnij megkapta a 3828 oldalas vádiratát, de mint tiltott tárgyat rögtön el is vették tőle first appeared on 24.hu.

Related posts

Egy napig sem bírnád élni azt az életet, amit rákényszerítettek Britney Spearsre

MOCOHU

Exatlon: utólag már örül a csapattársa fejmosásának Kurtán Adél

MOCOHU

Jakab Orbánnak: Minél nagyobb az arc, annál nagyobb lesz a pofára esés

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This