16.5 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldbelügyminisztériumMAGYARORSZÁGpedagóguspintér sándorstátusztörvény

A Belügyminisztérium szerint a kormány nyitott a tanárok átvezénylésének a módosítására is

A Népszava írta meg kormányzati forrásokra hivatkozva, hogy nagy valószínűséggel módosulhat a pedagógusok új életpályájáról szóló törvényjavaslatnak a tanárok átirányítását szabályozó része, és hogy az Európai Bizottság is sürget több módosítást a státusztörvényben.

Az atv.hu megkereste a Pintér Sándor vezette Belügyminisztériumot, hogy a kormány nyitott-e a törvényjavaslatban szereplő pedagógusi átirányítási szabályozás megváltoztatására.

A tárca kommunikációs osztálya azt felelte, „az új pedagógus életpálya törvényjavaslat megalapozza a pedagógusok további jelentős béremelését, 800 ezer forintra emelkedik a pedagógusok átlagkeresete, 10 hét szabadságot kapnak és heti 24 órát kell tanítaniuk, ez utóbbi az Európai Bizottság javaslata”.

Emellett az egyeztetés folyamatos és a kormány nyitott minden ésszerű, szakmai alapon álló javaslat megfontolására. Ez természetesen vonatkozik a pedagógusok másik intézményben történő átmeneti munkavégzésével kapcsolatos javaslatokra is

– tudatták.

The post A Belügyminisztérium szerint a kormány nyitott a tanárok átvezénylésének a módosítására is first appeared on 24.hu.

Related posts

Washington újabb szankciókkal sújtja Moszkvát Navalnij megmérgezésének évfordulóján

MOCOHU

Váratlanul pontot vesztett a címvédő a kézivébén

MOCOHU

Sztrájkolnak a német vasutasok, több, Budapestről oda tartó vonatnál fennakadás lesz

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This