19.6 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
facebookképernyőidőMAGYARORSZÁGokostelefonTechtiktok

Így nézheti meg, mennyit mobilozik egy nap

Az okostelefonok elterjedése és az azokat megtöltő szórakoztató alkalmazások miatt egyre több időt töltünk képernyő előtt. A kijelzőből szivárgó kék fény azonban nem tesz jót a szervezetnek: hosszú távon a szem károsodását, rövid távon pedig az alvási ciklus felborulását is magával hozhatja.

Éppen ezért a szakemberek azt mondják, lefekvés előtt már ne nézzünk se telefont, se tévét. 

Ahhoz viszont, hogy csökkentsük a képernyő bámulásával töltött időt, először meg kell határoznunk, mennyi időt töltünk naponta ezzel a tevékenységgel. Ebben segíthet az Android 10-es vagy afölötti verzióival felszerelt mobilok Digitális jóllét felülete, ahol alkalmazásokra lebontva megtudhatjuk, hány órát töltünk naponta a LED-panelek előtt – írja a Slashgear.

Ennek elérése rendkívül egyszerű: a Beállítások alkalmazáson belül keressük meg a Digitális jóllét és szülői felügyelet menüpontot, majd koppintsunk rá. Fontos megjegyezni, hogy a felület nem gyűjt automatikusan adatokat, amig létre nem hoz egy profilt. Ha ez megvan, könnyedén böngészhetünk az adatok között.

Az alkalmazás többek közt megmutatja a képernyőidőt, vagyis azt, hogy mennyi ideig voltak nyitva a legutóbbi alkalmazások, hányszor nyitottuk fel a telefonunkat, és egyes alkalmazásokat, illetve hogy hány értesítést kaptunk azoktól. Ha monitorozni szeretnénk, mennyi idő megy el egy nap telefonozással, a kezdőképernyőre is kihelyezhető ez a funkció widgetként.

Ezen felül néhány alkalmazás emlékeztetőt is küldhet, ha túl sokat mobilozunk. Ilyen az Instagram, a Facebook és a TikTok is.

Uwe Krejci / Getty Images

Hogy kell napi időlimitet beállítani?

A Facebook esetében ezt a Beállítások és adatvédelem menüpont alatt található A Facebookon töltött idő menüben lehet beállítani. Itt keressük meg a Napi emlékeztető beállítása lehetőséget, majd döntsük el, mennyi időt szánunk naponta az ismerősök bejegyzései közötti szörfölésre.

Instagramon sem sokkal bonyolultabb a megoldás. A profilunkon kattintsunk a három vízszintes vonallal jelölt ikonra, majd válasszuk ki A saját tevékenységeid pontot. Ezen belül ott lesz az Eltöltött idő lehetőség, amin belül megtaláljuk a Napi időkorlát beállítása opciót. Válasszuk ki a kívánt időtartamot, és már kész is vagyunk.

A TikTok időkorlátozó funkciójához a Profilunkon kattintsunk a Menüben található Beállítások és adatvédelem pontra, ahol némi görgetés után meg is találjuk a limit lehetőséget. Itt több lehetőség közül választhatunk, de akár saját, tetszőleges időkorlátot is megadhatunk.

The post Így nézheti meg, mennyit mobilozik egy nap first appeared on 24.hu.

Related posts

200 millió adag Novavax vakcina érkezhet az Európai Unióba

MOCOHU

Erre a szenzációra nem voltunk felkészülve a kézi-Eb-n, főleg nem a magyarok csoportjában

MOCOHU

Mark Cavendish szakaszgyőzelemmel közelít a bringás legendához

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This