21.3 C
Budapest
May 10, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Igazi sasszem, aki 10 másodperc alatt megtalálja a számok között a kakukktojást
Élet-StílusfejtörőfeladványillúzióiqMAGYARORSZÁGoptikai csalódásszám

Igazi sasszem, aki 10 másodperc alatt megtalálja a számok között a kakukktojást

Trükkös feladványt tett közzé a Mirror című brit bulvárlap. A feladat, hogy egy halom háromjegyű szám között megtaláljuk a kakukktojást. Ez akkor sem lesz egyszerűbb, ha eláruljuk, a 964-esek tengerében egy 994-es számot kell keresni.
A lap szerint, aki tíz másodperc alatt képes kiszúrni a 994-es számot, az emberiség szűk két százalékához tartozik, valószínűleg magasabb az IQ-ja az átlagnál és egy nindzsát megszégyenítő képességei vannak.

A feladvány nehézségét az emberi agy működése adja. Hogy egyszerűsítsen és megkönnyítse saját dolgát, amikor mintázatokat ismer fel, az agy gyorsan igyekszik egységes képet kialakítani, így nehéz felismerni egy apró eltérést egy amúgy egységesnek tűnő képen. Azt tudja gyorsan megoldani a feladványt, aki képes minden körülményt kizárva, egyesével koncentrálni a számokra.
(Ha sehogysem találja eláruljuk: a 994-es az ötödik oszlopban, alulról az ötödik szám!)The post Igazi sasszem, aki 10 másodperc alatt megtalálja a számok között a kakukktojást first appeared on 24.hu.

Related posts

Vilmos herceg gyerekei képeslapokat készítettek Diana hercegnének anyák napja alkalmából

MOCOHU

Trump Orbán győzelméről: „Miután melléálltam, megindult, mint egy rakéta”

MOCOHU

Ha nem tudja eldönteni, melyik ruháját vegye fel, vegyen példát Billy Porterről

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This