22.8 C
Budapest
May 1, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
activityfilmtvKultúraMAGYARORSZÁGrtlvetélkedő

Házibuliként csomagolták újra az Activityt, a sünök viszont nem kérnek a celebvetélkedőből

Nem sok olyan társasjáték van, amely kívülről nézve is legalább annyira szórakoztató, mint játszva, de az Activity pont ilyen. A játék meglehetősen egyszerű szabályokra épít, különféle módokon – mutogatva, rajzolva, rímbe szedve, körülírva – kell a csapattárs tudtára adni a megoldást, épp emiatt rettentő szórakoztató és népszerű partijáték szerte a világon. A társasjátékot még 1990-ben dobták piacra, azóta vélhetően nem sokan vannak, akik a baráti összejövetelek vagy családi ünnepek során nem botlottak még bele a sokszor egészen zavarba ejtő kifejezéseket rejtő kártyákba. Emiatt egyáltalán nem véletlen, hogy tévéműsort építettek rá, hisz az ember nem minden nap nézheti végig, ahogy Kiszel Tünde épp Pataki Attilát próbálja elmutogatni valahogy Kozsónak, az Activity nem meglepő módon 2001 és 2007 között hatalmas sikerrel futott a TV2-őn.
Az Activity feltámasztása ugyancsak érthető húzás, hisz az egyik leghosszabb ideig futó magyar tévévetélkedőről van szó. A népszerűség miatt láthatóan nehezen engedték el a TV2-nél a formátumot: 2016-ban Extrém Activityként élt meg egy újabb évadot, 2021-ben pedig a Life TV-n Ábel Anita versenyeztette meg a hírességeket.
RTL Sajtóklub
A játék most a másik nagy kereskedelmi csatornához, az RTL-hez került, ahol nagyjából csak a keretet tartották meg, azaz híres emberekből álló párok találnak ki feladványokat, a körítés viszont merőben más lett, jobban igazodik az aktuális trendekhez. Meglátszik rajta az is, hogy a Showder Klub csapata készíti – első ránézésre az ember akár azt is hihetné, hogy másik műsorra kapcsolt oda – a Kovács Kristóf producer alatt dolgozó stáb viszont ugyanaz, mint amelyik a 2000-es években az első szériát készítette. A versenyzők mezőnye is a korszellemet tükrözi: van influenszer, tiktoker, műsorvezető, divattervező és énekes is. Az első adásban Lakatos Márk, Király Viktor, Schumacher Vanda, Wossala Rozina, Tóth Zolkó és Herceg Dávid vállalták be a játékot, míg a műsorvezetői szerepet Járai Máté töltötte be – nem lesz ez mindig így, a készítők ígérete szerint a műsorvezetők személyét a későbbiekben ki fogják sorsolni.
Lesz is miből, Wossala rögtön el is sütötte, hogy a bukott műsorvezetők versenyét láthatjuk, amivel meg is adta a kezdőlöketet a froclicunaminak, amivel az első adás hétfő este elstartolt. A versenyzők felkonferálása ugyanis kimerült abban, hogy a szereplők egymást túlordibálva cukkolták társaikat, ahol a leggyakoribb téma Schumacher szivatása és Járai öltözékének nagyon részletes kielemzése volt, abban viszont nem sikerült konszenzusra jutni, hogy pornószínésznek, temetkezési vállalkozónak, mikiegérnek vagy pincérnek öltözött-e. Némi langyos orbánozás is volt, amikor Schumacher eredeti nevét firtatták – felmerült, hogy vajon az Orbánról változtatta-e meg a nevét –, ennek kapcsán Rákay Philip nevének eredettörténetét is pedzegették, de a kissé erőltetett humorizálást szerencsére hamar felváltotta a játék, amely ugyan őrületes izgalmakat nem, vicces pillanatokat legalább mérsékelt mennyiségben hozott.

A készítők a feladatokon is csavartak egyet, a három körből álló vetélkedőben nem maradtak meg a klasszikus feladványok terén. Elvégre sokkal viccesebb, ha nem a kezükbe adják, hanem a fejükre erősítik a filcet, amivel rajzolni kell, és az is ad némi gyomorforgató nézői élményt, ha Wossalának egy tál halbelsőségben turkálva kell kitalálnia, mibe nyúlt épp bele. Néhány emberben egészen biztosan felmordult az állatvédő, amikor a lefedett dobozba egy élő sünt raktak, némi kaján elégtételt viszont biztosan érezhettek akkor, amikor Schumachert a nagy sünsimogatás közben megharapta a dobozba zárt állat, futott is rögtön a bárba némi fertőtlenítő alkoholért. Igazi kreativitással leginkább a harmadik feladatot lehetett megvádolni, amelyben magyar dalokat kellett elmutogatniuk a versenyzőknek úgy, hogy a többiek fején fejhallgató volt. Mint kiderült, Wossala az ilyen jellegű feladványok nagy kitalálója.
Hét híresség esténként belóg a kölcsönlakásba egy féktelen csapatásba
– ígéri a játék szlogenje, ami jól le is írja, hogy az eredeti műsor steril, stúdiós hangulatától elrugaszkodva inkább azt az Activityt célozzák meg, amelyet mindenki ismer, azaz a felszabadult, baráti társaságokban zajló kötetlen játékot. Emiatt a stúdió is egy gigantikus nappalira hajaz, a popcorn és a pezsgő is ki van készítve a játékosok elé, és a humorizálás-játék arányból – amely jól érezhetően az előbbi fele billen –  is jól látszik, mennyire erőteljesen próbálja közvetíteni a műsor, hogy egy ismert emberekkel teli házibulit nézünk. Egyelőre kérdéses, ez mennyire sikerül, az első adás megmutatta, hogy ebben akár meg is lehetne a potenciál, de sokan egészen biztosan Királlyal fognak mélyen együttérezni, akit a műsor elején meg is vádoltak azzal, hogy miért nem nevet eleget, mire megadta a velős választ: mert ez eddig nem túl vicces.The post Házibuliként csomagolták újra az Activityt, a sünök viszont nem kérnek a celebvetélkedőből first appeared on 24.hu.

Related posts

Szabó István és Martin Scorsese együtt kapnak életműdíjat

MOCOHU

Átgondolnák az idősek vásárlási idősávját december 11. után

MOCOHU

Sopront megmentette a Rongyos Gárda

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This