16.1 C
Budapest
May 8, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
csák jánosKultúraMAGYARORSZÁGrektori pályázatzeneakdémia

Csák János: Visszavonják a Zeneakadémia rektori pályázatát

Visszavonják a Zeneakadémia rektori pályázatát, és még a héten új pályázatot ír ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium. Erről Csák János kulturális és innovációs miniszter beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
Az Index szerint a miniszter elmondta, hogy a minap találkozott a Magyar Muzsikusok Szövetségének küldöttségével, akikkel megvitatták az igényeket, így a héten a Kulturális és Innovációs Minisztérium újra kiadja a pályázatot, ezzel meghosszabbítva a határidőt.
A miniszter közölte, hogy az új pályázatra már nemcsak az előadók, hanem az alkotóművészek is jelentkezhetnek. Mindezt annak érdekében teszik, hogy azok, akik korábban tiltakoztak, ők is elindulhassanak a pályázaton.
Olyan ember kell aki világítótoronyként vonzani fogja a nemzetközi hallgatókat, és oktatókat
– fogalmazott a miniszter.
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Zeneakadémia) élén Vigh Andrea hárfaművész, tanszékvezető egyetemi tanár mandátuma október 31-én lejár, a minisztérium július 3-án kiírta a posztra a pályázatot. Az eredeti kiírás megjelenése után számos szervezet fejezte ki tiltakozását. Az egyetem szenátusa és tanszékvezetői, a zeneszerzők, a jazz-zenészek és az egyetem hallgatói önkormányzata „külső” támogatóként pedig a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia is diszkriminatívnak tartotta a kiírást, mert a tárva kizárta a lehetséges jelöltek köréből a zenetudósokat, a zenepedagógusokat, a jazz- és népzenészeket. A kiírás szerint csak magas nemzetközi színvonalon teljesítő előadóművész jelentkezhetett.The post Csák János: Visszavonják a Zeneakadémia rektori pályázatát first appeared on 24.hu.

Related posts

Ariana Grande esküvős fotója rekordot döntött Instagramon

MOCOHU

Élő adásban lökte arrébb és kiabálta le az M1 riporterét egy idős német járókelő

MOCOHU

Nincs kézicsapat, amely Dániánál többször játszott volna Eb-elődöntőt az évezredben

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This