15.9 C
Budapest
May 5, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
cytroxjoe bidenMAGYARORSZÁGNagyvilágusa

Egy magyar megfigyelőcéget is feketelistázott az Egyesült Államok

Az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériuma kedden két európai céget adott hozzá a kereskedelmi feketelistájához, írja a Reuters.
Mindkét cég megfigyeléssel foglalkozik, és a mostani lépés része Joe Biden elnök politikájának, amivel el szeretné lehetetleníteni a kibermegfigyeléssel való visszaéléseket.
Az egyik cég, amelyet Cytrox-nak hívnak, magyar, a másik pedig az Intellexa nevű görög cég. A Reuters nem érte el a cégeket.
A kereskedelmi minisztérium szerint a cégek azzal üzleteltek, hogy kibertámadásokkal lehetővé tegyék emberek privátszférájának megsértését és biztonságának fenyegetését.
A 444.hu azt írja, az Opten adatai szerint a Cytrox Holding Zrt.-t 2017 júniusában alapították, 2021. április 14-ig Farkas Rotem volt a tulajdonosa, akkor a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett Aliada Group Inc. tulajdonába került.
Igazgatósági tagjai között szerepelt Farkas mellett az észak-macedón lakcímű Ivo Malinkovski, az izraeli lakcímű Avraham Rubinstein, majd 2017 végén bekerült az igazgatóságba a szintén izraeli Yahel Naaman és Esther Nava Peshin. A cég vezérigazgatója 2020 februárjában a kanadai lakcímű Yavon Levgoren lett, aztán 2021 áprilisában bekerült az igazgatóságba a ciprusi Artemis Artemiou (és átmenetileg egy Rassányi Márton nevű magyar állampolgár is, de korábbi közlések szerint az ő megbízatása határozott időre, 2021. április 14-e és július 14-e közötti időszakra, a koronavírus miatt kialakult helyzetnek szólt, a társasággal már semmilyen jogviszonyban nem áll).
A Cytroxnak 2018 óta nem volt árbevétele (akkor mintegy 68 millió forint), a tavalyi mínusz 5,8 millió forint előtt 2020-ban — amely évben a cégbíróság hivatalból törlési eljárást indított ellenük – csaknem 142 millió forint volt az adózott eredménye, írja a lap. Korábban a Forbes írt részletesen a cégről. The post Egy magyar megfigyelőcéget is feketelistázott az Egyesült Államok first appeared on 24.hu.

Related posts

Elvitték a Skandináv lottót, két telitalálatos szelvény is volt

MOCOHU

Elbukta az első szettet, a pályára hányt, majd történelmet írt Wimbledonban

MOCOHU

Gulyás: A felvonulással és a szobrokkal kapcsolatos esztétikai vitában megértő vagyok

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This