19 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
kós hubertMAGYARORSZÁGsós csabaSportúszásúszó vbúszó vb 2023vizes vbvizes vb 2023

Sós Csaba Kós Hubertről: Hiú ábránd, ha valaki azt hiszi, feladta a vegyesúszást

Sós Csaba szövetségi kapitány szerint átlagosnak mondható szereplést produkált a magyar úszóválogatott a vasárnap befejeződött fukuokai vizes világbajnokságon.
A szakember a csapat egyetlen érmét szerző, a 200 méter háton győztes Kós Hubert kapcsán azt emelte ki, hogy éremben reménykedtek, de az arany inkább csak vágy volt. Sós úgy vélte, a 20 éves versenyző leginkább annak köszönheti a fejlődését, hogy bekerült egy olyan csapatba, melyben nyolc-tíz hozzá hasonló úszó készül Bob Bowman irányításával.
Kós hét tizeddel nyert, ez az ökölvívás nyelvén KO volt, ráadásul nagyságrendekkel fiatalabb, így az idő mindenképpen neki dolgozik
– mondta Sós a 200 méter hát döntőjéről, melyben a magyar aranyérmes a 28 esztendős, négyszeres olimpiai bajnok Ryan Murphyt előzte meg.
Ugyanakkor Kós jövőjéről is beszélt a szövetségi kapitány, mert 2022-ben még 200 méter vegyesen is érdekelt volt, ám a vébén a hátúszást helyezte előtérbe. Ennek dacára nem dobják félre a vegyesúszást sem. „Hiú ábránd, ha valaki azt hiszi, hogy Kós feladta a vegyesúszást, inkább csak szélesedik a repertoárja” – közölte Sós.
A magyar medencés úszók Kós Hubert 200 méter háton aratott győzelmének köszönhetően egy éremmel zárták a tornát, így nem szakadt meg a sorozat: minden világbajnokságról legalább egy dobogós helyezéssel tértek haza, az aranysorozat pedig 2009 óta tart.The post Sós Csaba Kós Hubertről: Hiú ábránd, ha valaki azt hiszi, feladta a vegyesúszást first appeared on 24.hu.

Related posts

Veszélyben egy válogatott szereplése a kézi-vb-n

MOCOHU

Angliában el kezdték oltani a gyerekeket

MOCOHU

Az EU nem tanácsolja Magyarországnak az orosz oltóanyag használatát

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This