19 C
Budapest
May 5, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
élő közvetítésMAGYARORSZÁGNagyvilágorosz-ukrán háborúoroszországpercről-percreukrajna

Az orosz hadsereg korlátozza a közlekedést a Kercsi-szorosban

Az orosz hadsereg navigációs figyelmeztetést adott ki arról, hogy korlátozza a hajók és repülőgépek közlekedését a Kercsi-szorosban, illetve annak légterében – közölte szerdán honlapján az orosz védelmi minisztérium.
Megtiltották minden hajó és vízi jármű felszíni és vízalatti közlekedését, horgonyzását, vízre bocsátását, a repülőgépek repülését, az emberek vízben való tartózkodását és egyéb tevékenységeket. A korlátozás alól kivételt képeznek az orosz haditengerészet, a nemzeti gárda és a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) hajói, valamint azok a vízi járművek, amelyek a nappali órákban a hajóutakon és az ajánlott útvonalakon közlekednek a Kercsi-szoroson át, vagy a szorosban található kikötőkbe. A dokumentum  meghatározta a hajók ellenőrzésére kijelölt területeket is.
Az intézkedés célja a Krím-félszigetet az orosz szárazfölddel összekötő kercsi híd védelme, azon keresztül szállítják ugyanis az oroszok az utánpótlást a megszállt területekre, így a Krímre is. A hidat kétszer is támadás érte. Az első tavaly október 8-án hajnalban történt: az úttesten felrobbant egy teherautó, majd a vasúti pályán kigyulladt egy szerelvény hét, üzemanyagot szállító tartálykocsija. A robbanás következtében hárman meghaltak, a teherautó mellett egy személygépkocsi utasai. A híd két úttesttartó támasza részben leomlott, de a hajóátjáró ívének támaszai nem sérültek meg. Július 17-én éjjel pedig két vízfelszíni drónnal támadta Ukrajna a hidat. A létesítmény közúti része megrongálódott, a kétirányú forgalmat ezen a szakaszon ősszel állítják majd helyre.The post Az orosz hadsereg korlátozza a közlekedést a Kercsi-szorosban first appeared on 24.hu.

Related posts

A Pokémon után neveztek el egy baktériumfajt

MOCOHU

Kemenesi: Több magyar településen már most is elterjedtek az inváziós szúnyogfajok

MOCOHU

Fordulatra készül Lengyelország, a kormány engedhet az EU nyomásának

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This