20.1 C
Budapest
May 6, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁGNagyvilágorosz-ukrán háborúpercről-percre

Egy TU-22-es orosz bombázót sikerült megsemmisítenie az ukránok drónjának, mielőtt lelőtték

Egy orosz nagy hatótávolságú bombázó is megsemmisült a hétfői ukrán dróncsapásokban. A közösségi oldalakon közzétett képeken a BBC szerint egy kiégett Tupolev Tu-22 bombázó látható a Szentpétervártól délre található Soltsy-2 légibázison.
Moszkvai hivatalos közölés szerint egy drónt kézi lőfegyverek ellőttek, a támadó eszköznek előtte még sikerült „megrongálnia” egy repülőgépet.
Az orosz védelmi minisztérium azt írta a közleményben, hogy egy „Kopter típusú UAV” volt a támadó, amelyet moszkvai idő szerint délelőtt 10 körül semmisítettek meg. A közlemény szerint a repülőtér parkolójában keletkezett tüzet gyorsan eloltották, de hozzátették, hogy egy repülőgép megsérült a terrorcselekményben, amelynek egyébként nem volt áldozata.
A BBC szerint a Telegram közösségimédia-oldalon közzétett képek azonban azt mutatják, hogy valójában az orosz hadsereg egyik csúcsgépe, egy Tu-22-es semmisült meg teljesen az akció során. A BBC elemezte a képeket, és hitelesnek ítélte azokat.
A Tu-22-esek képesek a hangsebesség kétszeresével repülni, és Oroszország széles körben használta őket Ukrajna városainak támadására. A BBC megjegyzése szerint egyetlen repülőgép megsemmisítése csekély hatással lesz Moszkva jelenlegi 60 darabos flottájának erejére, ám a művelet rávilágít Kijev egyre növekvő képességére, hogy stratégiailag fontos célpontokat csapjon le az orosz területen belül.The post Egy TU-22-es orosz bombázót sikerült megsemmisítenie az ukránok drónjának, mielőtt lelőtték first appeared on 24.hu.

Related posts

Kína rendíthetetlen támogatásról biztosította Észak-Koreát

MOCOHU

Morcheeba: A brexit tönkretette a brit zeneipart

MOCOHU

„A lakosság része vagyunk” – a norvég olimpikonok nem kérnek soron kívüli oltást

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This