14.1 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
black fridayÉlet-StílusfranciaországMAGYARORSZÁG

A francia kormány hadat üzent a Black Friday-nek

A francia kormány kampányt indított, amelyben arra ösztönzi az embereket, hogy ne vásároljanak új ruhákat a Black Friday-leárazásokon. A reklámban egy férfi látható, aki tanácsot kér egy boltban, majd egy eladó azt mondja neki, hogy ne vásároljon semmit, hogy ezzel segítse a bolygót és a pénzügyeit.
A kampány mögött a fenntarthatóság előmozdításáért felelős miniszter, Christophe Béchu áll. Az üzenetet azonban több minisztérium is bírálta. Bruno Le Maire pénzügyminiszter „átgondolatlannak” nevezte a kampányt, és azt mondta, hogy az árt a „tisztességes vállalkozásoknak”. Le Maire minisztériuma a munkanélküliség növekedése és a megélhetési költségek válsága ellen próbál fellépni, és a szezonális eladásokról úgy gondolják, hogy több pénzt juttatnak vissza a gazdaságba. A Black Friday azaz fekete péntek, amikor a kiskereskedők jelentős árengedményeket és akciókat kínálnak, számos európai országban az év egyik legnagyobb vásárlási napja.
Csütörtökön Béchu elismerte, hogy az üzenet talán rossz üzleteket célzott meg – mondta a France Internek: „Inkább az online értékesítési platformokat kellett volna megcéloznunk ugyanezzel az üzenettel, mint a fizikai üzleteket”. De a miniszter mindennek ellenére azt mondta, hogy a hirdetéseket nem fogják visszavonni. Közben ágazati és iparági érdekvédelmi szervezetek is arra kérik a kormányt, vonja vissza a reklámot, írja a BBC.The post A francia kormány hadat üzent a Black Friday-nek first appeared on 24.hu.

Related posts

Ennek a törvény módosításnak nem fognak örülni az ügyeskedő cégek

MOCOHU

Óriásplakátot vett a Time Sqaue-en az erotikus modellnek egyik rajongója

MOCOHU

Emilia Clarke: Sosem plasztikáztatnék, hogy megfeleljek a nevetséges szépségideálnak

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This