24.2 C
Budapest
May 6, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁGNagyvilágorosz-ukrán háborúpercről-percre

Ukrán külügyminiszter: Kijev nem számít arra, hogy lankadna a szövetségesei általi támogatása

A kijevi vezetés nem számít arra, hogy lankadna Ukrajnának a szövetségesei általi támogatása az ellene folytatott háborúban – jelentette ki kedden Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter hozzátéve, hogy nem maradoznak el a fegyverszállítások.
Kijevi sajtótájékoztatóján az ukrán diplomácia vezetője a további amerikai és az európai uniós támogatási csomagok elfogadása körüli bizonytalanságra reagált. “Partnereink megértik, hogy jóval több forog kockán Ukrajnában, mint Ukrajna jövője” – közölte Kuleba, miután holland hivatali partnerével, Hanke Bruins Slottal tárgyalt. “Ezért nem várok semmilyen lassulást, vagy csökkenést sem figyelemben, sem pedig az érkező támogatásban” – hangoztatta a tárcavezető. Újságíróknak nyilatkozva leszögezte, hogy a kijevi vezetést nem fogják tárgyalásokra kényszeríteni Moszkvával. “Senki sem fog tárgyalóasztalhoz ültetni bennünket Oroszországgal mindaddig, amíg mi magunk nem döntünk úgy, hogy ez az előre vezető út” – fogalmazott Kuleba.
(MTI)The post Ukrán külügyminiszter: Kijev nem számít arra, hogy lankadna a szövetségesei általi támogatása first appeared on 24.hu.

Related posts

Spórolnak a költözéssel – átalakul hazánk madárvilága

MOCOHU

Várkonyi Andrea visszatér a TV2 képernyőjére

MOCOHU

Március végéig marad a legtöbb korlátozás Németországban

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This