12.8 C
Budapest
May 6, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
dartsdarts vbdarts vb 2024dartsvilágbajnokságluke humphriesluke littlerMAGYARORSZÁGSport

Kétszettes előnyről kapott ki a vb-döntőben a csodatini, de így is új dartsvilágbajnokot avattak

Luke Humphries nyerte a dartsvilágbajnokság döntőjét, amelyben 7-4-re múlta fölül a szupertehetséget, a 16 éves Luke Littlert.
Belehúztak a felek, először Humphries húzott el és nyerte meg az első szettet, amit ellenfele kezdett, majd Littler rázta meg magát és tett ugyanígy. Látszólag el is bizonytalanodott tőle Humphries, mert elmaradoztak a triplák, a harmadik szettben pedig már kétleges hátrányba került, de egy őrületes hajrával három leget nyerve lépett el 2-1-re.
Visszaesett mindkét játékos teljesítménye 90-es átlag alá, amiből hosszú távon Littler jött ki jobban, ráadásul döntő pillanatban jobban is dobott kiszállókat, 2-2-nél még lehetetlen volt megtippelni a végső győztest.
Ötödik nekifutásra aztán összejött egy brék nélküli szett, pedig Humphriesnek esélye lett volna újra előnybe kerülni, ami meg is zavarhatta, mert 6 leget veszített zsinórban!
Ennek ellenére meg tudta magát rázni, négy brékkel végződő leg következett, Humphries pedig egy zseniális 170-es kiszállóval is mutatta, korai lenne még temetni.

BIG FISH FROM COOL HAND!
Luke Humphries hits a 170 finish in the World Championship final!
https://t.co/f3RU9WTIoD#WCDarts | Final pic.twitter.com/jvX0t40E2Q
— PDC Darts (@OfficialPDC) January 3, 2024

A szett megnyeréséért ráadásul elszámolta magát Littler, de véletlenül két tripla 18 is becsúszott, a dupla kettes kiszállót pedig elrontotta. Stílszerűen újabb brékkel zárkózott 4-3-ra Humphries, majd egy igazi klasszikushoz méltón kiegyenlített 4-4-re is, sőt lendületből még két szettet nyerve a világbajnoki cím előszobájába került, pedig Littler is villantott egy 170-es kiszállót.

LITTLER LANDS THE BIG FISH!
Luke Littler hits a 170 checkout in the World Championship final!
https://t.co/f3RU9WTIoD#WCDarts | Final pic.twitter.com/3ukJBhyntj
— PDC Darts (@OfficialPDC) January 3, 2024

Egyre magabiztosabban dobálta a triplákat Humphries és mivel mindketten hozták a legeket, amiket kezdtek, első nekifutásra brékkel kellett kiharcolnia a mindent eldöntő szettet. 125-re viszont elsőre nem jött a kiszálló, mert kétszer is a bullba hajította a dartsot. Littler viszont meglepetésre a 25-t sem tudta megoldani, Humphries pedig még egyszer nem hibázott.

LUKE HUMPHRIES IS WORLD CHAMPION!
Darting destiny fulfilled.
The world number one gets over the line against teenage sensation Luke Littler in a thrilling final! pic.twitter.com/IP6pPaWndm
— PDC Darts (@OfficialPDC) January 3, 2024

Mivel Humphries életében először jutott fináléba, már a döntő előtt biztossá vált, hogy új világbajnoka lesz a dartsnak. Ez az érdem szerdától Luke Humphriesé.The post Kétszettes előnyről kapott ki a vb-döntőben a csodatini, de így is új dartsvilágbajnokot avattak first appeared on 24.hu.

Related posts

Hajdú Péter üzlettársa lett Timur és Ruszlan Rahimkulov

MOCOHU

Humorlabdákkal sorozzák meg a kedvenc humoristákat! (X)

MOCOHU

Olimpiai selejtező: Kazahsztán – Magyarország (élő)

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This