14.1 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
élő hírfolyamizrael-hamász háborúközel-keleti válságMAGYARORSZÁGNagyvilág

A Hamász betartja a Nemzetközi Bíróság tűzszüneti határozatát, amennyiben Izrael is így tesz

Amennyiben az ENSZ hágai székhelyű Nemzetközi Bírósága tűzszünetre felszólító határozatot hoz, azt a Hamász be fogja tartani, ha Izrael is így tesz – közölte csütörtökön Oszama Hamdán, a palesztin szélsőséges szervezet libanoni irodavezetője, a politikai bizottság tagja bejrúti sajtótájékoztatóján. Hangsúlyozta azt is: a Hamász el fogja engedni az izraeli túszok mindegyikét, ha Izrael szabadon bocsátja az összes palesztin foglyot.
A Dél-afrikai Köztársaság tavaly év végén fordult a Nemzetközi Bírósághoz (ICJ) azzal a váddal, hogy Izrael népirtást követ el a számos országban terrorszervezetnek minősített Hamász ellenőrzése alatt álló Gázai övezetben, és bírósági végzést kért az izraeli hadművelet azonnali leállíttatására. A határozat kihirdetése pénteken várható.
Eközben a Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Júnisz városában tüntetést tartottak Izrael háborúja ellen, és mindkét felet a harci tevékenység leállítására szólították fel. A megmozdulás résztvevői az elhurcolt izraeli túszok szabadon engedését is követelték a háború lezárása érdekében.
A gázai palesztin egészségügyi szervek legfrissebb összesítése szerint 25 900 palesztin vesztette életét, és több mint 64 ezren sebesültek meg a Hamász 1200 emberéletet követelő október 7-i terrortámadása nyomán indított izraeli hadműveletben.
(MTI)The post A Hamász betartja a Nemzetközi Bíróság tűzszüneti határozatát, amennyiben Izrael is így tesz first appeared on 24.hu.

Related posts

Hitelből ígért hatvannégy milliárdos fejlesztést Varga Mihály az egészségügyben

MOCOHU

Nem támogatja az atlétikai világbajnokság megrendezését a Momentum

MOCOHU

A tálibok ellenőrzik Afganisztán nagy részét

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This