16.5 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
élő hírfolyamMAGYARORSZÁGNagyvilágorosz-ukrán háború

Ügyvédei és családja szerint ismeretlen helyre helyezhették át az Oroszországban bebörtönzött Vlagyimir Kara-Murzát

Ismeretlen helyre helyezhették át az Oroszországban bebörtönzött Vlagyimir Kara-Murza orosz ellenzéki politikust abból a szibériai fegyházból, ahol szeptember óta raboskodott – közölte hétfőn felesége és ügyvédei.
Jevgenyija Kara-Murza az X-en azt írta, hogy férje, aki két mérgezéses támadást is túlélt és emiatt idegrendszeri betegsége alakult ki, az utóbbi négy hónapot magánzárkában töltötte az omszki fegyházban.
Mindazonáltal azoknak a foglyoknak, akiket vasúti úton, vagy rabszállítóval helyeznek át Oroszország egymástól távoli büntetésvégrehajtási intézetei között, sokáig „nyoma veszhet”. Decemberben hasonló dolog esett meg Alekszej Navalnij elítélt orosz ellenzéki politikussal, akinek hollétéről hetekig nem voltak értesülések.
Az orosz büntetés-végrehajtási hivatal egyelőre nem reagált megkeresésre az orosz mellett brit állampolgársággal is rendelkező Kara-Murza hollétének ügyében, akit tavaly áprilisban huszonöt évi fegyházbüntetésre ítéltek hazaárulás és az orosz hadseregről szóló hamis állítások vádjával.
David Cameron brit külügyminiszter hétfőn felszólította Oroszországot, hogy haladéktalanul tájékoztassa az ellenzéki politikus jogi képviselőit Kara-Murza hollétéről.
Mélyen aggódom Kara-Murzáért, egy brit állampolgárért, akit azért börtönöztek be Oroszországban, mert szót emelt az ukrajnai invázió ellen
írta Cameron az X-en.The post Ügyvédei és családja szerint ismeretlen helyre helyezhették át az Oroszországban bebörtönzött Vlagyimir Kara-Murzát first appeared on 24.hu.

Related posts

Nem spórol, hanem még többet költ magára az állam 2023-ban

MOCOHU

Kiraboltak egy villamosról leszálló nőt Újpesten

MOCOHU

A smink nélküli Michelle Obamát nem ismertük volna fel segítség nélkül

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This