18.7 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
élő hírfolyamélő közvetítésháborúhamászizraelközel-keleti válságMAGYARORSZÁGNagyvilág

Százezer ember menekült el otthonról Dél-Lobanonban az izraeli támadások miatt

Nagyjából százezer ember volt kénytelen hátrahagyni az otthonát Dél-Libanonban az izraeli támadások miatt – közölte a libanoni külügyminiszter hétfőn. Abdullah Bou Habib külügyminiszter erről a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának elnökével folytatott találkozóján beszélt.
A tárcavezető elmondta: Libanon köszöni a Vörskereszt minden lehetséges segítségét, amit a lakóhelyüket elhagyni kényszerült libanoniaknak nyújtanak.
A feszültség a libanoni-izraeli határ mentén október eleje óta fokozódik, mióta a Hamász ezerkétszáz áldozatot követelő izraeli támadása után a zsidó állam máig tartó hadjáratot indított a Gázai övezet lakói ellen. Ebben a háborúban a gázai palesztin egészségügyi minisztérium adatai szerint eddig több mint 27 ezer palesztin vesztette életét – közöttük nagy számban idősek, nők és gyerekek.
A libanoni média szerint azóta legalább harminc civil, köztük három újságíró és három gyermek, valamint a Hezbollah száznyolcvankét tagja halt meg Dél-Libanonban.
(Anadolu Agency)The post Százezer ember menekült el otthonról Dél-Lobanonban az izraeli támadások miatt first appeared on 24.hu.

Related posts

Mutatjuk az ötös lottó nyerőszámait

MOCOHU

Snoop Dogg a haverjainak tartja Vilmost és Harryt, mióta megtudta, ők is a rajongói

MOCOHU

Miért nem hoz annyit a tőzsdézés, mint reméljük? (x)

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This