16.5 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
chileelnökhalálhelikopterhelikopterbalesetMAGYARORSZÁGNagyvilágsebastian pinera

Szörnyethalt egy helikopterbalesetben a volt chilei elnök, Sebastián Pinera

Helikopterbalesetben meghalt Sebastián Pinera volt chilei elnök – közölte kedden este az MTI a La Tercera helyi hírportál és a La Nación hírlap közlése nyomán. Carolina Toha chilei belügyminiszter nem sokkal később közölte, hogy megtalálták az ország egykori vezetőjének a holttestét.
A sajtójelentéseket két kormányzati tisztségviselő és a 74 éves volt államfő egyik volt tanácsadója is megerősítette a Reutersnek. Utóbbi elmondta, hogy Pinera életét vesztette, de hárman a fedélzeten lévők közül túlélték a szerencsétlenséget.
A La Nación korábbi tájékoztatása szerint a helikopter négy utasával, köztük a volt elnökkel a fedélzetén a déli Los Ríos régióban zuhant le. A La Tercera hatósági forrásokra hivatkozva annyit közölt, hogy a helikopter három utasát megtalálták a mentőszolgálatok. A SENAPRAD chilei katasztrófavédelmi ügynökség megerősítette egy helikopter lezuhanását a déli Lago Ranco település mellett, egy halottról és három sérültről számolt be.
A sikeres üzletemberből lett politikus 2010-2014, valamint 2018-2022 években két hivatali időt töltött a latin-amerikai ország élén. Első mandátuma idején az ország gyors gazdasági fejlődésnek indult csökkenő munkanélküliséggel, miközben Chile kereskedelmi partnereinél és szomszédjainál lassult a gazdaság. Pinera második elnökségét azonban már a társadalmi egyenlőtlenségek elleni, zavargásokba forduló tüntetések fémjelezték. Hivatali idejére esett a koronavírus-járvány elleni küzdelem is, amelynek során a világ egyik leggyorsabb oltási kampányát hajtották végre. Pinera elnökségének egyik legemlékezetesebb eseménye azonban 2010-ben a 33 bányász kimentése volt az Atacama-sivatagban.The post Szörnyethalt egy helikopterbalesetben a volt chilei elnök, Sebastián Pinera first appeared on 24.hu.

Related posts

Rakonczay feladta az újabb extrém rekordkísérletét

MOCOHU

Rendőrök földre nyomtak és kigúnyoltak egy haldokló férfit egy amerikai börtönben

MOCOHU

Hatalmas lávató születik Hawaiin

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This