15.5 C
Budapest
April 28, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldelnöki kegyelemk. endrekegyelmi ügylackfi jánosMAGYARORSZÁGnovák katalin

Lackfi János is távozik Novák Katalin tanácsadói közül

Gundel Takács Gábor televíziós műsorvezető után Lackfi János költő, író is bejelentette, hogy távozik Novák Katalin köztársasági elnök tanácsadó testületéből. Közösségi oldalán azt írta:
Borzalmas minden pedofilbotrány, és a kegyelem-ügy kapcsán nagyon vártam volna bármiféle magyarázatot. A közfelháborodás teljesen érthető, az viszont aljas dolog, ahogy sokan ennek révén próbálnak kattintásszámot elérni, politikai tőkét kovácsolni, vagy csak jó troll módjára másoknak beszólogatni, saját fensőbbrendűségüket bebizonyítani. A tanácsadói testületből most kilépek, bár őszintén hittem benne, hogy hosszú távon érhetünk el pozitív változásokat. Ez a döntés nem valaki mellett vagy ellen szól, az én ügyem és jogom.
A József Attila-díjas alkotó azt is írta, nem kedveli a drámai távozásokat, „viszont a gyűlöletvihart sem szeretném tovább állni egy olyan fájdalmas és viszolyogtató ügyben, melyhez hangsúlyozottan semmi közöm.”
Mint a napokban kiderült, Novák Katalin a tavaly áprilisi pápalátogatás alkalmával kegyelmet adott K. Endrének. A bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének tudomása volt arról, hogy az intézmény akkori igazgatója több gyereket is molesztált. K. Endre előre megírt egy hamis vallomást az egyik gyerek nevében, amit a pedofil igazgató jelenlétében akart aláíratni a gyerekkel. A korábbi igazgatóhelyettest végül 3 év 4 hónap börtönre ítélték, az államfő közbenjárására viszont kegyelmet kapott.
A múlt héten ismertté vált döntés miatt egyre szélesebb a felháborodás. Csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy alkotmánymódosítást nyújtott be annak érdekében, hogy kiskorú gyerekek ellenében elkövetett bűncselekmények esetén ne járhasson elnöki kegyelem.The post Lackfi János is távozik Novák Katalin tanácsadói közül first appeared on 24.hu.

Related posts

A szezon végén távozik a szegedi BL-történelem legeredményesebb kézise

MOCOHU

Meghalt egy 51 éves férfi Kőbányán, a 3-as villamos megállójában

MOCOHU

Ferenc pápa: Szlovákia lehet a béke követe Európa szívében

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This