20.9 C
Budapest
May 6, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldkántorkegyelmi ügyMAGYARORSZÁGreformátustököl

Megfosztották kántori posztjától a református nőt, aki Balog lemondását követelte a kegyelmi botrány miatt

“Balog püspök a Ref. Egyházat a jelenlétével lehúzza és lejáratja, mondjon le!” – ezt írta ki pár hete a tököli református kántor, Vargha Anikó saját Facebook-oldalára.  Vargha ma már nem kántor Tökölön – tudósít az RTL Híradó.
Úgy érzem, hogy Balog püspök az egész országra annyira rányomta a bélyeget, hogy tökölnek is éreznie kell, hogy ez nincs rendben
– mondta a Híradónak Vargha Anikó.
A kántor azt mondja, először csak arra kérték, finomítsa a posztját, ezt meg is tette. Utána azonban egy presbiteri ülésen úgy döntöttek, hogy megválnak tőle. „Öt-egy arányban szavazták meg, hogy ne legyek kántor. Most nincs kántora a gyülekezetnek.”
A Híradó kérdezte erről a gyülekezet lelkészét, aki csak annyit árult el, hogy Vargha Anikó már valóban nem a gyülekezet kántora. Hogy miért, azt nem mondta meg, úgy fogalmazott: ez csak a gyülekezetre tartozik.
Vargha Anikó úgy döntött, hogy amíg Balog Zoltán a Dunamelléki Egyházkerület vezetője, felfüggeszti a tagságát a tököli református egyházközségben.
Balog Zoltán lobbizott a pedofilsegító K. Endre kegyelmi kérvénye érdekében az ügybe azóta belebukó Novák Katalin, korábbi államfőnél. Balog Zoltán püspöki posztját megőrizte az egyházban, zsinat lelkészi elnökségéről azonban lemondott.The post Megfosztották kántori posztjától a református nőt, aki Balog lemondását követelte a kegyelmi botrány miatt first appeared on 24.hu.

Related posts

Jogszerűtlenül utasították el a Mészárosékkal szembemenő vadászokat

MOCOHU

Másodfokú riasztást adtak ki a fél országra zivatarveszély miatt

MOCOHU

Majmokhoz hasonlították a jampecokat a Rákosi-érában

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This