14.6 C
Budapest
May 10, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bárdos juditBelföldbrdszleszerelésMAGYARORSZÁGpintér sándorrendőrség

A leszeréshez pártkatonának állnak a rendőrök

A Szabad Európa szerint egyre több rendőr próbál leszerelni úgy, hogy be akar lépni egy pártba, hiszen a törvény és az Alaptörvény kimondja: ők nem folytathatnak aktív politikai tevékenységet.

A rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok hivatásos állományú tagjai nem lehetnek tagjai pártnak, és nem folytathatnak politikai tevékenységet.

A különleges jogrend ideje alatt erre hivatkozva tudnának felmondani a munkahelyükön. A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének (BRDSZ) elnöke a testület elhagyását a munkateherrel aránytalan fizetéssel magyarázza. Bárdos Judit szerint Pintér Sándor belügyminiszter hónapok óta nem tárgyal az érdekvédőkkel, noha a rendvédelemben dolgozók munkaideje november óta nőtt, pihenőidejük csökkent.

Ráadásul fillérekért dolgoznak a rendőrök. (…) Elnézést kérek, de bruttó 250 ezer forintot keres az utca rendőre, és azt nem lehet a végtelenségig csinálni, hogy csak dolgoztatjuk őket, de nem fizetünk nekik. Most az éjszakai pótlékuk bruttó 190 forint/óra.

A Szabad Európa kereste a legnagyobb parlamenti pártokat, de a pártpolitikába menekülő rendőrökre vonatkozó kérdéseire a Fidesz nem válaszolt, a DK érdemi információval nem szolgált, az MSZP sajtóosztálya pedig azt írta, politikai pártként nincs joguk tagjaik  előéletét regisztrálni, tárolni, kiadni. A Jobbik szintén azt írta, nem adhat ki információt tagjai személyes adatairól, munkahelyéről.

Magyarországon minden állampolgár szabadon dönthet arról, hogy csatlakozik-e egy párthoz vagy mozgalomhoz.

A párt egyik magas rangú, névtelenséget kérő képviselője azt is  elárulta, többi megyei szervezetükben kiugróan magas arányú lett hirtelen a rendvédelmi dolgozók párttagságának kérelmezése. Ők ezt komolyan veszik, a belépés 4-6 hétig tart, utána kérvényezhetik felettesüknél a felmondásukat.

A portál rendőrségi forrása szerint a kapitányságok vezetői húzni tudják az időt, hogy ott tartsák az illetőt, de általában eljárást sem indítanak, noha a rendőr szabályt szeg a párttagsággal. A Szabad Európa beszélt több csalódott rendőrrel, aki kihasználta a kiskaput. Ők már a felmondási idejüket töltik, eljárás nem indult ellenük. Bárdos Judit, a BRDSZ elnöke elszomorítónak nevezte,

hogy ide jutott a magyar rendőrség, hogy így akarnak megszabadulni tőle az emberek. (…) Megértem a rendőreinket: többletfeladatokat látnak el megalázóan kevés pénzért.

A Szabad Európa kereste a Belügyminisztériumot, ahonnan az ORFK-hoz irányították, de kérdéseire még nem válaszoltak.

The post A leszeréshez pártkatonának állnak a rendőrök first appeared on 24.hu.

Related posts

Az iskolások újra mehetnek uszodába, sportlétesítménybe testnevelésórán és szakkörön

MOCOHU

Tucatnyi rendőr csapott le éjjel egy bűn útjára lépő munkanélkülire

MOCOHU

Amerika már 12 éveseket is olthat Pfizerrel

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This