23.1 C
Budapest
May 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
donald trumpgyőzelemMAGYARORSZÁGNagyvilágrepublikánususa

Trump: 2022-ben újra többsége lesz a republikánusoknak

A republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget a törvényhozásban, és 2024-ben egy republikánus fog nyerni az elnökválasztáson – mondta sajtóinformációk szerint Donald Trump volt amerikai elnök szombaton Floridában, a Republikánus Országos Bizottság (RNC) adományozói találkozóján.

Az esemény zártkörű volt, az elhangzott beszédből kiszivárgott részletek szerint a volt elnök azt mondta:

Ma este azért gyűltünk össze, hogy a Republikánus Párt jövőjéről beszéljünk, illetve arról, mit kell tennünk annak érdekében, hogy jelöltjeinket a győztes pályára állítsuk.

Az amerikai médiában megjelent beszédrészletek szerint Trump úgy fogalmazott:

Magabiztosan állíthatom, hogy 2022-ben visszavesszük az alsóházat és visszaszerezzük a szenátust, 2024-ben pedig egy republikánus jelölt megnyeri a Fehér Házért folyó verszenyt.

A volt elnök arról is beszélt, hogy növelni akarja a Republikánus párt létszámát.

Jason Miller, Trump tanácsadója és szóvivője szombaton megerősítette a Newsmax című amerikai internetes oldalnak, hogy a volt elnök a félidős választásokon a szenátus és a ház visszaszerzésére helyezi a hangsúlyt. Azzal kapcsolatban, hogy Trump elindul-e a 2024-es elnökválasztási küzdelemben, Miller azt mondta:

Nyilván elfogult vagyok, remélem, Trump elnök úgy dönt, hogy újraindul!

Miller megjegyezte, hogy más elnököknek, például George W. Bushnak, Barack Obamának vagy Bill Clintonnak, amikor távoztak hivatalukból – ellentétben Donald Trumppal – nem volt túlságosan nagy politikai mozgásterük. A volt elnök “erősebb, mint valaha” – fogalmazott Miller hozzátéve, hogy 2024-ben Trump lesz “messze a legnagyobb favorit a republikánusok között”.

Kapcsolódó
Donald Trumpnak könyvek és perek tucatjai is segítenek, hogy a figyelem középpontjában maradjon

Azt még nem tudni, folytatódik-e a volt amerikai elnök politikai pályafutása, és ha igen, hogyan, de az biztos, hogy egy ideig még nem fog eltűnni a közéletből.

Joe Biden amerikai elnök március közepén tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: “tervei szerint” 2024-ben elindul a választáson az elnöki pozícióért, azonban azt is mondta: “Nagy tisztelője vagyok a sorsnak. Soha nem tudtam 3,5 évre előre tervezni.” Az elnök hozzátette: újra Kamala Harrist választaná alelnöknek, aki “nagyszerű munkát végez és remek partner”.

(MTI)

The post Trump: 2022-ben újra többsége lesz a republikánusoknak first appeared on 24.hu.

Related posts

Szorosabb európai együttműködést szorgalmaznak a menekültek tömeges tengerbe fulladása miatt

MOCOHU

Sorra jelentik be az országok, hogy folytatják az oltást az AstraZenecával

MOCOHU

Black Adam csak bemutatkozott, de máris alig várjuk, hogy Superman elnáspángolja

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This