16.9 C
Budapest
May 18, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
álláskeresőitmMAGYARORSZÁGmunkaerő-támogatásmunkanélküliségtámogatásÜzleti tippekvállalat

Többen igényelhetik a munkaerő-támogatást

Bodó Sándor hozzátette: a program mostanáig több mint tízezer ember munkába állását segítette, a támogatottak létszáma a bővítésnek köszönhetően akár a többszörösére is nőhet.

Nyártól a program keretében minden, legalább egy hónapja regisztrált vagy 25 év alatti álláskereső könnyebben juthat újra munkához. A támogatás mértéke teljes munkaidős foglalkoztatás esetén havonta a bérköltség – vagyis a bruttó munkabér és szociális hozzájárulási adó – fele, de legfeljebb 100 ezer forint lehet.

A munkaadók az új feltételekkel álláskeresőnként összesen akár 600 ezer forint támogatásban is részesülhetnek. A felvett munkavállalót legalább 6 hónapig foglalkoztatni kell. A munkaadó vállalja azt is, hogy ebben az időszakban közös megegyezéssel nem szünteti meg a résztvevő munkaviszonyát.

A cég működésével összefüggő okból nem mondható fel a programba bevont, illetve a vele azonos vagy hasonló munkakörben foglalkoztatott munkavállaló munkaviszonya sem a támogatás ideje alatt – részletezte az államtitkár.

A támogatási lehetőségre folyamatosan lehet jelentkezni a helyileg illetékes járási hivatalok foglalkoztatási osztályainál. A részletes feltételek és dokumentáció a munka.hu honlapon érhető el.

The post Többen igényelhetik a munkaerő-támogatást first appeared on 24.hu.

Related posts

Fluor Tomi, Mihalik Enikő, Nádai Anikó és Osvárt Andrea is szakított a párjával 2020-ban

MOCOHU

Kétszáz embert hallgattak ki az óbudai lakásmaffia kapcsán, eddig nincs gyanús halálesetet

MOCOHU

Tartós, sűrű köd várható az egész országban szerdán

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This