15.1 C
Budapest
May 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
betegségegészségleukémiaMAGYARORSZÁGmenstruációNagyvilágrák

Három hónapon át menstruált, kiderült, hogy rákos

A 30 éves Bansri Dhokia esete jól bizonyítja, hogy a nőknek érdemes odafigyelniük menstruációs ciklusuk változásaira – írja a Metro. A Londonban élő nő három hónap óta tartó menstruációval, kimerültséggel és gyakori légszomjjal fordult orvoshoz, akkor azt hitte, a túl sok munka áll panaszai hátterében. Dhokia több vérvizsgálaton is átesett, a tesztek azonban sokáig nem mutattak semmi szokatlant.

Tavaly júliusban aztán kiderült, hogy akut limfoid leukémiában szenved.

Ekkorra a betegségtől annyira legyengült, hogy mentővel kellett kórházba szállítani.

skaman306 / Getty Images Illusztráció.

A nő kiemelte, a vérrák esetében a tünetek gyakran nem egyértelműek. A kemoterápiát szinte azonnal megkezdték, a járványügyi korlátozások miatt viszont nem hagyhatta el a kórházat. A helyzet nagyon megviselte, mint mondta, a kórházban nem nyújtanak sok érzelmi támogatást az embernek.

A terápia harmadik köre után végre javulás jelentkezett az állapotában, a kiújulás elkerülése érdekében viszont idén februárban őssejt-transzplantációt végeztek rajta. A donor egyik testvére volt.

Dhokia szerint a transzplantáció számos életen át tartó mellékhatással jár, de összességében jól halad a felépülése. A nő azért osztotta meg történetét a nyilvánossággal, hogy arra ösztönözze az embereket, különösen az ázsiai közösségek tagjait, hogy csatlakozzanak az őssejtdonor-nyilvántartáshoz. Emellett a leukémiával kapcsolatos tudatosság erősítéséhez is hozzá akar járulni.

The post Három hónapon át menstruált, kiderült, hogy rákos first appeared on 24.hu.

Related posts

Egymillió dollárt értek a ruhák, Meryl Streep lányát kivágták, Emily Blunt sógorra lelt – 15 tény a 15 éves kultfilmről

MOCOHU

Nem esett kétségbe a Tesco Lázár multi ellenes kijelentéseitől

MOCOHU

Karddal tett esküt a magyar királynő

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This