12.5 C
Budapest
May 17, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
békéscsabaBelföldbüntetőeljárásbűnügylégi közlekedésMAGYARORSZÁG

Büntetőeljárás indult egy repülőre világító gyulai horgász ellen

Repülőre világított egy férfi Békéscsaba külterületén, mert így akarta üdvözölni a pilótát. Ehelyett azonban megzavarta a gyakorlórepülést végző tanulót és az oktatóját. A férfi ellen büntetőeljárás indult.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy oktatórepülést végző repülőgépre világított rá egy horgász négy nappal ezelőtt este Békéscsaba közelében. A férfi egy LED keresőlámpát fordított az ég felé, és azt többször felkapcsolta, illetve követte vele a repülőt. Erről a reptérről bejelentést tettek a rendőrségre.

A rendőrök elmentek ahhoz a horgásztóhoz, ahonnan jött a fény és az egyik horgászhelyen megtalálták a lámpával világító férfit. Előállították és légi közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A 67 éves gyulai férfi azt mondta, hogy nem tudta, hogy bűncselekményt követett el.

Azt mondta, hogy ő csak köszönni akart a pilótának azzal, hogy ráirányította a lámpát repülő oldalára és le-fel mozgatta. Amikor a gép többször elrepült fölötte arra gondolt, hogy így fogadták az üdvözlését, s ezzel válaszoltak a köszönésére. Valójában nem ez történt, hanem a pilóta azért ment vissza, hogy megnézze, pontosan honnan jön az őket zavaró fény.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság az ügyben indított nyomozás során vizsgálja a történtek körülményeit. Mivel Békéscsaba közelében már korábban is fordult elő hasonló eset, a rendőrség ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a légi közlekedés megzavarása bűncselekmény. Ne világítsanak különböző lámpákkal repülőgépekre, mert ezzel zavarják, veszélyeztetik a pilótákat és baleset történhet!

The post Büntetőeljárás indult egy repülőre világító gyulai horgász ellen first appeared on 24.hu.

Related posts

Hatástalanították a Kvassay hídnál talált légibombát

MOCOHU

Borzalmas lakástűzben halt meg egy férfi Komáromban

MOCOHU

Nőgyűlölő perverzek miatt mondott le az olimpiáról Kapás Boglárka egyik fő riválisa

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This