12.7 C
Budapest
May 18, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldcsepreghy nándorlázár jánosMAGYARORSZÁGvitézy dávid

Lázár János helyettese szerint Vitézy Dávid hazudik

Elismerem Vitézy Dávid szakmaiságát és a vasút iránti elkötelezettségét. A szavahihetőségében sem kételkedtem. Mostanáig!
– mondta Csepreghy Nándor, az Építési és Közlekedési Minisztérium miniszterhelyettese az Indexnek, miután a minap Vitézy Dávid Facebook-bejegyézésben bírálta a tárca aktuális döntéseit, melyek értelmében számos – a budapestieknek és az agglomerációban élőknek korábban beígért – kiemelt fejlesztést leállít a kormány. Vitézy a többi közt azt írta, szerinte ez a döntés rávilágít „a magyar közlekedéspolitika érzelemvezérelt és kapkodó komolytalanságára”.
Csepreghy már szerdán bírálta Vitézyt, ekkor azt mondta: „Ha az államtitkársága idején feleannyit foglalkozott volna a jelennel, mint a távoli jövővel, most kevesebb bajunk lenne a vasútnál. Sajnos azonban többet költött látványtervekre és fantasztikus elképzelések kidolgozására, mint a pálya karbantartására, a meglévő járművek felújítására vagy a kapacitások és a menetrendi álmok egymáshoz illesztésére”.
Azt is megjegyezte, hogy „nem lehet valaki egyszerre a színpadon és a zsűriben is. Ő államtitkárként mégis ezt a mutatványt hajtotta végre. Amikor pedig a közös munkában tavaly ősszel szerepet szántunk neki, visszautasította, mert ő miniszter akart lenni. Kár személyes sértődöttség miatt az egyik legfontosabb közszolgáltatást támadni.”
Erre Vitézy úgy reagált, hogy „a legnagyobb többletkiadást éppen a kormánybiztosként Lázár János által felügyelt tram-train okozza a MÁV-nak, a legnagyobb, éves szinten akár 30 milliárd forintos bevételkiesést pedig a miniszter által lelkesen reklámozott vármegyebérletek bevezetése”. A hvg.hu-nak hozzátette, „Lázár miniszter úr soha nem kért fel semmilyen együttműködésre, így aztán olyan beszélgetés is legfeljebb a képzeletükben zajlott le, miszerint én más feladatot szerettem volna”.
Csütörtökön folytatódott az adok-kapok, Csepreghy most arról beszélt, hogy habár elismeri Vitézy szakmaiságát, „szavahihetőségében mostantól már kételkedik.
Eddig is sok ízléstelen, ezáltal a vasutasokkal szembeni tisztességtelen kritikája volt, de most hazudott is
– fogalmazott.  Szerinte tavaly novemberben Lázár János nevében, „komoly feladattal és felelősséggel bíró megbízását tolmácsolt neki”, Vitézy Dávid pedig gondolkodási időt kért, valamint azt, hogy a sajtót a felkérésről ne tájékoztassák. Csepreghy szerint
válasz nem érkezett, helyette a Facebookon jelentette be, hogy nem folytatja politikusi munkáját. Ott, ahol ezt követően nyilvánvaló sértettsége okán – ha már miniszter nem lehetett – a kívülálló szerepében sértegeti a közlekedéspolitika és a közlekedési cégek vezetőit és volt kollégáit. Nem mondott tehát igazat. Ez és sértettsége minden megszólalását hitelteleníti.The post Lázár János helyettese szerint Vitézy Dávid hazudik first appeared on 24.hu.

Related posts

A Kill Bill 3 lehet Quentin Tarantino utolsó filmje

MOCOHU

Online is könnyen megvásárolhatók az ALDI termékei (x)

MOCOHU

NMHH: a 3G felett eljárt az idő

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This