23.1 C
Budapest
May 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldMAGYARORSZÁGszájer józsefvarga judit

Varga Judit a Szájer-ügyről: Az emberi méltóságot tiszteletben kell tartani

Varga Judit igazságügyi miniszter ATV Egyenes Beszéd című műsorában hosszasan magyarázta, miért nagy győzelem a kormánynak és Magyarországnak az uniós költségvetésről szóló megállapodás. Az interjú végén Szájer József botrányával kapcsolatban is kérdezték a minisztert, aki gyorsan megpróbálta rövidre zárni a témát „Végtelenül sajnálom az egész történetet, hiszen nagyon nagy sebet ejtett a politikai közösségen, de én szerintem ez az ügy már le van zárva” – mondta a miniszter, aki hozzátette, hogy

szerintem az emberi méltóságot is érdemes tiszteletben tartani, és nem folyamatosan egy lezárt ügyről beszélni.

Arra a felvetésre, hogy egy ilyen eset után nem kellene-e óvatosabban bánnia a kormánynak azzal, hogy mennyire szól bele abba, hogy mi a preferált értékrend és életmód, Varga azt mondta, hogy:

A közösség és az egyén mindig két különböző dolog. És ez is mutatja, hogy minden egyes ember, egyén az emberi méltóságát tiszteletét kell, hogy élvezze és a magánéletében azt csinálja, amit szeretne, hiszen ez mindenkinek a magánügye.

A közösség érdeke viszont szerinte más kérdés. “Mikor ez az értékrend szembekerült a közösség értékeivel, akkor volt egy döntés és a döntés megszületett. Én itt nem látok semmi ellentmondást. Ez a történet is azt igazolja, amit mi képviselünk”

Varga Judit ezt követően próbálta visszaterelni a szót az uniós megállapodásra, és azt hangsúlyozta, nem érti, hogy egy lezárt ügyet miért veséznek ki ennyire.

via 444

Related posts

Nemzetbiztonsági okokra hivatkozva tiltottak be egy orosz ellenzéki hírportált

MOCOHU

Brutális tömegbunyóval zárult a román-bolgár női hokimeccs

MOCOHU

Füvön és mohán élt az a nő, akit öt hónap után találtak meg a utahi vadonban

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This