16 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
kézilabdamagyar női kézilabda válogatottMAGYARORSZÁGnői kézilabda ebnői kézilabda eb 2020norvég női kézilabda-válogatottSport

Nem úsztuk meg a norvégok elleni súlyos vereséget a kézi Eb-n

Amitől tartani lehetett, már az első percektől megvalósult: a körülményes magyar támadásokat sikeresen megkontrázta az ellenfél, és mire megszereztük első gólunkat, már 4-0-s hátrányban voltunk.

Kapcsolódó

Folytatódott a kézilabdacsoda, Horvátország Eb-elődöntős

Pedig győzelemmel a németek jutottak volna a négy közé.

1-6-nál időt kért a két magyar kapitány, de a helyzet nem javult: Silje Solberg jól védett, a norvégok teljesen más dimenzióban kézilabdáztak, és gyakorlatilag 20 perc alatt lerendezték a mérkőzést (5-14).

Ellenfelünk a szünetben 17-9-re vezetett, majd a negyvenedik percben alakult ki először tízgólos különbség, pedig addigra már jószerével a norvégok második csapata volt a pályán.

A hajrában még lehetett számolgatni (mert abban mindig erősek vagyunk), hogy ha megússzuk nyolcgólos vereséggel, akár a 9. hely is meglehet, de Nora Mörkék megrázták magukat, és végül 32-21-re nyertek, így a magyar válogatott végül a 10. helyen végzett az Európa-bajnokságon.

A mezőny legeredményesebb játékosa Nora Mörk volt, aki nyolc lövésből hét gólt dobott. A Győri Audi ETO KC norvég játékosai közül Veronica Kristiansen nem szerepelt a mérkőzésen, Stine Oftedal és Kari Brattset is egy-egy gólt szerzett, Silje Solberg pedig 19-ből tíz lövést védett. A többi kapus közül Katrine Lunde nyolc, Bíró Blanka kilenc, Szikora Melinda három lövést hárított.

A magyarok legeredményesebb játékosa Kovacsics Anikó volt, aki 12 lövésből hét gólt dobott.

A válogatott a csoportkörben legyőzte Szerbiát, viszont Horvátországtól és a világbajnok Hollandiától, illetve a középdöntőben Németországtól kikapott, így már a románok hétfő esti legyőzése előtt biztossá vált, hogy nem játszhat helyosztót.

A pénteki elődöntőben a címvédő franciák a horvát, a házigazda dánok pedig a norvég válogatottal találkoznak.

Női kézilabda Eb, középdöntő, 3. forduló II. csoport

Magyarország – Norvégia 21-32 (9-17)

Korábban:
Horvátország – Németország 23-20 (12-12)
Hollandia – Románia 35-24 (16-12)

 

A csoport végeredménye: 1. Norvégia 10 pont, 2. Horvátország 8, 3. Hollandia 6, 4. Németország 4, 5. MAGYARORSZÁG 2, 6. Románia 0

Related posts

Videón, ahogy vízbe esik egy szelfiző indiai nő

MOCOHU

Korpási ugráló és rángató ellenfelét elintézve szerzett olimpiai kvótát

MOCOHU

Ez itt az eresz

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This