20.9 C
Budapest
May 6, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
down-szindrómadown-világnapfelemás zoknikampányKultúraMAGYARORSZÁGmárcius 21

Mindenki értékes és egyenjogú tagja a társadalomnak

Mindenki értékes és egyenjogú tagja a társadalmunknak – erre hívja fel a figyelmet március 21-én a Down-világnapon a Rejtett Kincsek Down Egyesületének kampánya, melynek során az emberek feltűnő színű és felemás zoknit húznak a lábukra. A kezdeményezéshez közel hatvan művész, sportoló és közéleti szereplő csatlakozott, köztük Gyurta Dániel, Lackfi János, Ónodi Eszter, Kapás Boglárka, Miklósa Erika és a Bagossy Brothers Company.

Hazánkban körülbelül 1000 újszülöttből egynél fordul elő Down-szindróma. A sokak által tévesen betegségnek hitt Down-szindróma egy állapot, veleszületett genetikai eltérés, mely véletlenszerűen alakul ki, de nagy mértékben javítható, főként kora gyermekkori fejlesztések segítségével. A Down-szindrómával élő gyermekeknek és felnőtteknek a legtöbb esetben ugyanolyan céljaik és vágyaik vannak, mint ép társaiknak: szeretnének boldog életet élni,  elfogadott és elismert tagjai lenni egy közösségnek.

Március 21. a Down-szindróma Világnapja, amiről Magyarországon is megemlékezünk. A világnapon a Down- szindrómával élőkre figyelünk, hogy elősegítsük a fogyatékkal élő emberek elfogadását és tudatosítsuk: legfontosabb alapértékeink közé tartozik a társadalmunk sokszínűsége és az esélyegyenlőség

– mondta Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke.

A Down-világnapon az emberek világszerte feltűnő színű és mintájú felemás zoknit húzva hívják fel a figyelmet arra, hogy mindenki értékes és egyenjogú tagja a társadalmunknak. A Rejtett Kincsek Down Egyesületének kezdeményezéséhez bárki csatlakozhat, mindösszesen annyi a dolga, hogy lefotózza magát felemás zokniban, és közzétegye a képet a Facebookon március 19-21. között, egy személyes üzenettel a #felemaszokni hashtaget használva.

The post Mindenki értékes és egyenjogú tagja a társadalomnak first appeared on 24.hu.

Related posts

Visszér, aranyér: a vadgesztenye-kivonat segíthet

MOCOHU

Két és fél év után először lehet ott magyar kormánytag a néppárti csúcson

MOCOHU

Hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This