19.2 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
a nap legfontosabb híreiBelföldbródy jánoscovid19MAGYARORSZÁGoltáspintér sándor

A nap legfontosabb hírei – 2021. 04. 05.

A húsvéthétfőn közzétett adatok szerint vasárnap 213 beteg hunyt el, 3874 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak.

Korrigáltak az amerikai szakértők: nem lesz napi 500 koronás halott Magyarországon.

Pintér Sándor belügyminiszternek – kedden este vagy szerdán délelőtt – határozatban kell megállapítania, hogy megtörtént a 2,5 milliomodik oltás, és megkezdődhetnek a korábban már rendeletben rögzített változások.

Hétfőn folyamatosan torlódások alakultak ki a határátkelőknél. Ausztria felé például délutánra már csaknem 3 kilométeres lett a kocsisor.

Még vasárnap számoltunk be arról, hogy 533 millió Facebook-használó személyes adatai érhetők el szabadon az interneten. Ma közzétettük annak az oldalnak az elérhetőségét, ahol ellenőrizhető, érintettek vagyunk-e a szivárgásban.

Miután a Fidesz online kampányt indított, oltásellenességgel vádolva a baloldali ellenzéket, az ellenzéki pártok vezetői hétfőn közös videóüzenetben buzdítottak mindenkit az oltás felvételére. Szintén mai fejlemény, hogy Jakab Péter Jobbik-elnök is megkapta az első oltást.

Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-posztjában arra utalt, 2,5 millió ember beoltása után megkezdődhet az óvatos nyitás, de Pusztai Erzsébet infektológus, aki hozzászólt a bejegyzéshez, más állásponton van.

Hetvenötödik születésnapját ünnepli ma Bródy János, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. Noha előadóként és zeneszerzőként is sok mindent letett az asztalra, életművét elsősorban szövegírói teljesítménye teszi megkerülhetetlenné, amit cikkünkben hetvenöt példával bizonyítottuk.

The post A nap legfontosabb hírei – 2021. 04. 05. first appeared on 24.hu.

Related posts

Hosszú Katinka meglátogatta egykori egyetemét

MOCOHU

Emberi jogi bűncselekmények elkövetése miatt vizsgálódik az ENSZ Izraelben

MOCOHU

Ezek az ötös lottó nyerőszámai

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This