18.7 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldingatlanMAGYARORSZÁG

Vízpart közeli lakópark zöld szemlélettel (x)

A városokban a vízpart menti területek Európa-szerte az egyik legkiemelkedőbb lokációnak számítanak a lakóépületi projektek tervezése során. A jó levegő, a tágas zöldterületek és a sport, rekreációs lehetőségek páratlan lehetőségeket kínálnak a fejlesztőknek és az itt lakóknak egyaránt. A városlakók egyre inkább a természetközeli, de mégis városi életteret keresik, ami infrastruktúráját tekintve is kiemelkedő lehetőségeket biztosít. A szűk és sokszor élővilágát tekintve szerény belvárosi utcákkal ellentétben a víz közelsége tágabb térérzetet és magas biodiverzitást kínál a városi emberek számára.

13 évvel ezelőtt, a város és a pesti Duna-part találkozásánál elkezdődött a Duna Terasz Lakónegyed építése. A beruházás mögött a D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport áll, amely 2008-ban, egy nemzetközi pénzügyi befektető csoport hazai vállalataként alakult. A Duna Terasz Lakónegyed tíz hektárnyi területet ölel fel Budapest a 13. kerületben: a Turóc utcától a Rákos-patakig nyújtózik, egyik oldalról a Foka-öböl, a másik oldalról a Cserhalom utca határolja. A lakónegyed első, 362 lakásos lakóparkját 2009-ben adták át, majd következett a második ütem, a Duna Terasz Premium 2019-ben 322 lakással.

Duna Terasz

A Duna Terasz Grande a harmadik ütem melynek kivitelezője a Kész Építő Zrt., a beruházás építésztervező csapatai pedig a Vadász Építész Stúdió és az Óbuda Építész Stúdió voltak. A 790 lakásos, 19 üzlethelyiségből álló, több, mint két hektárnyi területet felölelő projekt helyszíne a Vizafogó városrészben található Foka-öböl környéke. A Duna Terasz Grande közel helyezkedik el a Duna-parti sétányhoz, ahol nagy zöldfelületek, játszótér, néhány perc sétára pedig hajókikötő, valamint kültéri fitneszpark is található.

A közlekedési infrastruktúrának köszönhetően a Népsziget 10 perc, a Margitsziget pedig negyed óra alatt érhető el. A belváros autóval alig több, mint 10 perc alatt közelíthető meg, ráadásul a közeli buszmegálló, valamint a Gyöngyösi utcai és Forgách utcai M3 metróállomások gyors tömegközlekedést tesznek lehetővé, illetve a szolgáltatási környezet (Duna Pláza, Váci úti irodafolyosó) is rendkívül gazdag. A Cserhalom utcán kiépített bicikliút Újpesttől a Parlament irányába halad. A helyi önkormányzat a jövőben több olyan közcélú fejlesztést is tervez, amely a jövőben tovább növeli a lokáció színvonalát.

A Duna Terasz Grande tervezésekor fontos szempont volt a prémium minőségű anyagfelhasználás és a tágas terek tervezése, mindez a lakások kialakítása mellett a közösségi helységeknél és a zöld felületeknél is megmutatkozik. Utóbbiak kialakításában tájépítész csapat is segítette az építészek munkáját. A játszótérrel felszerelt belső kertek mellett a közösségi jóga-, napozó- és grillterasz is a közösségépítést szolgálja. A projekt emellett olyan, mára már elvárt okos megoldásokat foglal magába, mint a lakások hálózat-alapú okosotthon kialakítása, az okospadok, valamint egyes parkolóknál E-töltő előkészítés a mélygarázsban.

Duna Terasz

A Duna Terasz Grande zéró-emissziós házaiban kiemelt szerepet kapnak a zöld, fenntartható megoldások. Hőtechnikai rendszerük a távfűtés megújuló energiaforrásait használja, valamint hőszivattyúk segítik az energiafelhasználás alacsony szinten tartását. A három rétegben hangszigetelt nyílászárók és a mennyezeti hűtő-fűtő rendszerek szintén a lakók komfortérzetét növelik. Az otthonok jellemzője, hogy mindegyik rendelkezik erkéllyel, terasszal, tetőkerttel vagy loggiával, mely a jó idő közeledtével plusz életteret jelent a home office, a digitális oktatás vagy a családi közös vacsorák alkalmával.

A Duna Terasz beruházások évek óta aktívan hozzájárulnak a kerület és a lokáció megújulásához. A Beruházó célja, hogy a jelenlegi fejlesztésen túl a teljes Duna Terasz Lakónegyedet és annak környékét élhető, zöld lakóövezetté formálja. Ennek érdekében a Foka-öböl part menti szakaszát összeköti a Rákos patak zöld területeivel, autós forgalomtól elzárt sétányt alakít ki és a patak partjára futókör kialakítását tervezi.

The post Vízpart közeli lakópark zöld szemlélettel (x) first appeared on 24.hu.

Related posts

Nemzetbiztonsági okokra hivatkozva tiltottak be egy orosz ellenzéki hírportált

MOCOHU

„Csak” négy adag Pfizert adtak be véletlenül az olasz nőnek

MOCOHU

Kiugrott az ötödikről egy nyugdíjas Szombathelyen, miután beutalták a kórházba

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This