15.4 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
azerbajdzsánháborúhadifogsághegyi-karabahMAGYARORSZÁGNagyvilágnikol pasinjánörményország

Túszként ajánlja fel saját fiát az örmény miniszterelnök Azerbajdzsánnak

Nikol Pasinján ügyvezető örmény miniszterelnök utasította az illetékes állami szerveket, hogy túszként ajánlják fel a fiát, Asotot Azerbajdzsánnak a Hegyi-Karabah területéért vívott tavalyi háborúban foglyul ejtett örmény katonák helyett, írja az MTI. A politikus ezt az ország északnyugati részén fekvő Sirak tartomány egyik településén mondta, ahol híveivel találkozott.

Egy nappal korábban Szerzs Szargszján, a köztársaság harmadik államfője bírálta Pasinjánt egy kijelentése miatt, amelyben azt hangoztatta, hogy a fogságban lévő örmény katonáknak lehet, hogy még egy-két hónapot várniuk kell a kiszabadulásukra. Szargszján erre reagálva kezdeményezte, hogy a kormányfő fiát cseréljék be az örmény hadifoglyokra. Asot Pasinján a Facebook közösségi oldalán azt írta, hogy készen áll ilyen cserére.

Örményországban súlyos belpolitikai válságot idézett elő, hogy a kormányfő 2020 novemberében elemzők szerint kapitulációval felérő, Örményország számára kedvezőtlen feltételeket tartalmazó tűzszüneti megállapodást írt alá, miután Azerbajdzsán az általa indított háborúban jelentős területeket foglalt el a vitatott hovatartozású, jogilag Azerbajdzsán részét képező, de túlnyomórészt örmények lakta Hegyi-Karabah enklávéban.

A tűzszüneti megállapodás aláírása után tüntetéssorozat kezdődött Örményországban, a tüntetők Pasinján távozását követelték. A tiltakozó megmozdulások az előrehozott parlamenti választás kihirdetése után is folytatódtak. A tiltakozók szerint a kormányfőnek nem lenne szabad indulnia a következő választáson, hanem egyszer s mindenkorra távoznia kellene a politikából.

The post Túszként ajánlja fel saját fiát az örmény miniszterelnök Azerbajdzsánnak first appeared on 24.hu.

Related posts

Egy hónapja nevezték ki, de Karácsony máris visszavonta az állatkert új igazgatójának kinevezését

MOCOHU

Véget ért a Budavári Palota felmérése, megérkeztek az első látványtervek

MOCOHU

Enyhült egy kicsit az alapanyaghiány az építőiparban, Németországban

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This