18.7 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
99 mozgalomBelföldgazdasági programkarácsony gergelyMAGYARORSZÁG

Anyagi jóvátétel, bérfelzárkózási program, zöld adók – Karácsony közzétette gazdasági programját

Karácsony Gergely a Jóvátételi Programját követően már gazdasági terveit is megosztotta a 99 mozgalom oldalán. A főpolgármester a többi között arról ír, hogy

a hazai szűk szupergazdag réteg ilyen ütemű vagyonosodása nem a gazdaság egészségének, hanem betegségének a jele. A haveri kapitalizmus rendszere és a kiváltságosok 1 százalékának érdekeit szolgáló adórendszer együttesen alakították ki ezt a betegséget.

Karácsony szerint „nem váltásra, hanem igazi változásra van szükség: új, igazságos gazdaságpolitikára! Olyanra, amelyik nem a tőkét, hanem az embert helyezi a középpontba, amelyik belátja, hogy nem az ember van a munkáért, hanem a munka az emberért. Amelyik nem élet-halál harcként fogja fel a piacok működését, hanem együttműködésként, közös munkálkodásként. Olyan gazdaságpolitikára, amelyik ad mindenkinek, nem csak egyeseknek, és olyanra, amelyik képes létrehozni az összetartó, szolidáris közösségeknek azon hálózatát, amely választ adhat a klímaválság, az elöregedő társadalom vagy akár a koronavírus-járványhoz hasonló katasztrófák kihívásaira”.

A gazdaságpolitikai terv részletei:

  • „Kormányváltást követően első lépésként anyagi jóvátételt nyújtunk mindazoknak, akiknek a járvány okozta válság alatt a kormány nem adott érdemi segítséget: kárpótolni kell a mikro- és kisvállalkozókat.”
  • „Igazságossá tesszük az adórendszert! Progresszív jövedelemadóra van szükség: az alacsonyabb jövedelműek helyzetét javítjuk, és nagyobb hozzájárulást kérünk azoktól, akik havi 1 millió forintnál jobban keresnek.”
  • „A rabszolgatörvényt haladéktalanul eltöröljük, a munkáltatókkal és a szakszervezetekkel együtt kidolgozzuk a Munka Törvénykönyvének a munkavállalói jogokat erőteljesebben biztosító módosítását.”
  • „Bérfelzárkózási programot vezetünk be: 200 ezer forintra emeljük a nettó – vagyis amit a dolgozó kézhez kap – minimálbért a ciklus végére.”
  • „Zöld adókat és zöld illetékeket vetünk ki a környezeti-természeti fenntarthatóságot akadályozó, szennyező termelésre és fogyasztásra.”

Ha a teljes gazdaságpolitikai programot elolvasná, akkor azt ide kattintva megteheti.

The post Anyagi jóvátétel, bérfelzárkózási program, zöld adók – Karácsony közzétette gazdasági programját first appeared on 24.hu.

Related posts

Danyi Gábor: Tudomásul kell vennünk, jelenleg itt tartunk

MOCOHU

Titok, hogy mi épül és ki nyaralhat az OTP adriai szigetén

MOCOHU

Beoltva is meg lehet fertőződni, de ez természetes

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This