19 C
Budapest
May 5, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
angela merkelegyesült államokenszeurópai uniójoe bidenMAGYARORSZÁGNagyvilágpartnerség

Merkelnél csak Biden méltatta jobban Európa és az Egyesült Államok partnerségi viszonyát

Angela Merkel német kancellár fokozott nemzetközi párbeszédet és partnerségi együttműködést sürgetett a globális kihívások kezelésére csütörtökön washingtoni látogatása során.

Az MTI azt írja, a német kormányfő mindenekelőtt az ENSZ szerepének erősítését tartja fontosnak, mint hangsúlyozta, cselekvőképesebbé kell tenni a világszervezetet, mert továbbra is az nyújtja a legjobb esélyt arra, hogy globális válasz szülessen a globális kihívásokra. A kancellár szerint erre a legjobb példa a koronavírus-járvány.

Merkel továbbá kiemelte Európa és az Egyesült Államok szoros partnerségi viszonyát is.

Nincs a világnak még két olyan régiója, amelyek ilyen mélyen és széles körben összefonódnának a közös értékeket és érdekeket tekintve, mint Európa és Észak-Amerika.

Merkel washingtoni látogatásának központjában Joe Biden amerikai elnökkel tartandó tanácskozása áll. Az amerikai elnök nem sokkal korábban Twitter-oldalán sziklaszilárdnak nevezte Washington és Berlin partnerségét, mint írta, elszántak abban, hogy az elkövetkező években a közös kihívásokat együttes erőfeszítésekkel oldják meg.

Merkel nem sokkal korábban Kamala Harris amerikai alelnökkel találkozott rezidenciáján. „Valóban nagyon jól együtt tudunk működni a közös értékeink erősítése érdekében” – mondta a német kancellár. Symone Sanders, Harris szóvivője szerint a két politikus geopolitikai fenyegetésekről és kihívásokról egyeztetett, különös tekintettel a transzatlanti kapcsolatok erősítésére, illetve a környezetvédelmi és a járványellenes együttműködés folytatására.

The post Merkelnél csak Biden méltatta jobban Európa és az Egyesült Államok partnerségi viszonyát first appeared on 24.hu.

Related posts

Időntúli hetest védve nyert meccset a PSG kapusa

MOCOHU

Videón, ahogy egy félkarú boltos karaterúgással hatástalanít egy vásárlót

MOCOHU

Játék határokkal – Van segítség, hogy ne legyen függőség a játék!

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This