19.2 C
Budapest
May 1, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldharmadik oltáskarácsony gergelyMAGYARORSZÁGorbán viktorplakát

Karácsony Gergely: Szívesen szerepelek egy plakáton Orbán Viktorral, hogy közösen népszerűsítsük az oltást

Rendkívüli sajtótájékoztatón reagált Karácsony Gergely Orbán Viktor reggeli bejelentésére, miszerint lehetővé teszik augusztus elsejétől a harmadik oltást a magyar állampolgárok számára.

Kapcsolódó
Orbán: Lehetővé tesszük a harmadik oltást

Orbán Viktor péntek reggel interjút ad a Kossuth Rádiónak Gulyás Gergely tegnapi nyilatkozata szerint több bejelentés is várható

Karácsony Gergely szerint a kormány döntése helyes, de nem elégséges, ugyanis szerinte például oltási kampányra van szükség azon 60 évnél idősebbek számára, akik Sinopharm-oltást kaptak, hiszen náluk termelődött ki a legkevesebb antitest. Felidézte, hogy a WHO sem ajánlotta a 60 évnél idősebbek számára a kínai vakcinát. Leszögezte: a kormánynak el kell érnie, hogy Kína vásárolja vissza azokat a Sinopharm-vakcinákat, amit nem használnak fel. „A kormánynak kötelessége tárgyalni a kínai beszállítókkal.”

Kapcsolódó
Megjöttek a fővárosi antitestvizsgálat első eredményei: a Sinopharmmal oltott 60 év felettiek negyedének nincs antitestes védettsége

A többi oltóanyag esetében a megfelelő antitest-szinttel nem rendelkezők aránya lényegesen alacsonyabb.

„Nincs olyan szakmai vélemény, amelyik szerint nem szükséges a harmadik oltás” – mondta Karácsony, aki szerint a reggeli bejelentésnél aktívabb lépésekre van szükség, ez egyelőre kevés, nem elég.

Nem venném magamnak a bátorságot, hogy kioktassak járvány-, vírusszakértőket

–   mondta Karácsony arra utalva, hogy egyeseket Orbén habókos szakértőknek titulált.

Szerinte az jó lenne, ha a kormány az ellenzékkel együtt népszerűsítené az oltást. „Szívesen szerepelek Orbán Viktorral egy plakáton” ebben az ügyben.

The post Karácsony Gergely: Szívesen szerepelek egy plakáton Orbán Viktorral, hogy közösen népszerűsítsük az oltást first appeared on 24.hu.

Related posts

Koronavírus: India 6 hónap alatt 300 millió lakosát akarja beoltani

MOCOHU

Nem kérdezték meg visszaléptetése előtt az MSZP volt elnökhelyettesét

MOCOHU

Adományokkal együtt megtartotta a Jobbik jótékonysági alapítványát a párt volt elnöke

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This